Nekoliko pitanja..
Koja je razlika izmedju herpes-a,tipa 1 i 2?
Sta znaci IgM,a sta IgG?
Koliko sam upoznata Hsv2 je vezan za genitalni herpes.a hsv1 za oralni...
Da li se hsv1 moze preneti na genitalije i dovoditi do bolova,peckanja,svraba?
Npr..ukoliko moj decko ima hsv1 i upraznjavali smo i oralni sex,verovatno cu i ja biti zarzaena tim virusom,ali da li ukoliko uradim analize na herpes da li cu biti pozitivna i na hsv 2? A,imam probleme i oralno i genitalno...
Nadam se da je neko razumeo moje pitanje,bila bih veoma zahvalna na odgovoru...
Nesto vise o herpesu...
u pravu si, Hsv 1 tip je herpes koji se pojavljuje na usnama, ali se može preneti na genitalne organe oralnim sexom. Ako se prenese ima sve simptome kao i tip HSV 2 i izgleda kao groznica na usnama.
HSV 2 je genitalni herpes i ređe se prenosi na usne, ali može.
Npr..ukoliko moj decko ima hsv1 i upraznjavali smo i oralni sex,verovatno cu i ja biti zarzaena tim virusom,ali da li ukoliko uradim analize na herpes da li cu biti pozitivna i na hsv 2?
Ukoliko je u toku sexualnog kontakta imao pojavu HSV 1, odnosno ukoliko je u tom trenutku imao groznicu mogao ti je preneti i to samo tip koji on ima. Ukoliko u tom trenutku nije imao herpes nije ti mogao ni preneti.
A,imam probleme i oralno i genitalno...
Ne verujem da ti iko na forumu može dati pravo objašnjenje, samo lekar infektolog.
Pokušaj sa opcijom traži, bilo je na forumu već reči o herpesu na stranicama ginekologija ili na stranici polne bolesti. Možda ima informacija i na obe.
HSV 2 je genitalni herpes i ređe se prenosi na usne, ali može.
Npr..ukoliko moj decko ima hsv1 i upraznjavali smo i oralni sex,verovatno cu i ja biti zarzaena tim virusom,ali da li ukoliko uradim analize na herpes da li cu biti pozitivna i na hsv 2?
Ukoliko je u toku sexualnog kontakta imao pojavu HSV 1, odnosno ukoliko je u tom trenutku imao groznicu mogao ti je preneti i to samo tip koji on ima. Ukoliko u tom trenutku nije imao herpes nije ti mogao ni preneti.
A,imam probleme i oralno i genitalno...
Ne verujem da ti iko na forumu može dati pravo objašnjenje, samo lekar infektolog.
Pokušaj sa opcijom traži, bilo je na forumu već reči o herpesu na stranicama ginekologija ili na stranici polne bolesti. Možda ima informacija i na obe.