dermatografitizam vs urtikarija vs neshto trece
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 8:56 pm
dermatografitizam vs urtikarija vs neshto trece
vec dugo dugo vremena imam ovo stanje
za koje ni jedan dermatolog nije uspeo ni da precizira o chemu se radi
a kamoli da reshi
na izbochenim zglobovima
kao shto su laktovi redje kolena i oni zglobovi na gornjem delu shake gde pocinju prsti javlja se crvenilo
najjache je izrazheno na laktovima i jako jako svrbi
posebno kad lezhim naslonjen na laktove
ostatk kozhe je vrlo osetljiv i kad god me neshto pipne oceshe itd. ostanu crveni tragovi koji dugo bivaju prisutni
jednom je neki lekar spomenuo dermatografitizam
vecina dermatologa nije rekla nishta
a juche mi je jedan poznanik koji je apsolvent medicine rekao da njemu to lichi na urtikariju
ima li neko slichan proiblem?
zna li neko shta je to?
i chime da to reshim?
za koje ni jedan dermatolog nije uspeo ni da precizira o chemu se radi
a kamoli da reshi
na izbochenim zglobovima
kao shto su laktovi redje kolena i oni zglobovi na gornjem delu shake gde pocinju prsti javlja se crvenilo
najjache je izrazheno na laktovima i jako jako svrbi
posebno kad lezhim naslonjen na laktove
ostatk kozhe je vrlo osetljiv i kad god me neshto pipne oceshe itd. ostanu crveni tragovi koji dugo bivaju prisutni
jednom je neki lekar spomenuo dermatografitizam
vecina dermatologa nije rekla nishta
a juche mi je jedan poznanik koji je apsolvent medicine rekao da njemu to lichi na urtikariju
ima li neko slichan proiblem?
zna li neko shta je to?
i chime da to reshim?
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Dobrodosao u moj svet...
i ja sam ovde postavila jednu temu za ovaj problem, ali niko nije mogao da mi pomogne.... dermogarfiza, koliko sam shvatila, spada pod ulticaria hronicu. dakle, tu dermografizu imam vec 10 meseci, toliko dugo pijem i lekove. isla sam u klinicki centar kod alrgologa. receno mi je da to prolazi samo od sebe, pa kad god to bude bilo... uzimala sam jedno 3-4 meseca letizen, a zadnjih 4 meseca pijem sinequan. to mi pomaze, mada kad prestanem da uzimam lekove, posle 2 dana pocne celo telo da me svrbi i gde god se dotaknem po kozi, izlazi crvenilo. lekar mi je rekao da za to nema odredjene terapije... jako malo znam o ovoj bolesti i ne znam kako cu i da li cu da je se otarasim...
i ja sam ovde postavila jednu temu za ovaj problem, ali niko nije mogao da mi pomogne.... dermogarfiza, koliko sam shvatila, spada pod ulticaria hronicu. dakle, tu dermografizu imam vec 10 meseci, toliko dugo pijem i lekove. isla sam u klinicki centar kod alrgologa. receno mi je da to prolazi samo od sebe, pa kad god to bude bilo... uzimala sam jedno 3-4 meseca letizen, a zadnjih 4 meseca pijem sinequan. to mi pomaze, mada kad prestanem da uzimam lekove, posle 2 dana pocne celo telo da me svrbi i gde god se dotaknem po kozi, izlazi crvenilo. lekar mi je rekao da za to nema odredjene terapije... jako malo znam o ovoj bolesti i ne znam kako cu i da li cu da je se otarasim...

-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
to se i ja jos uvek pitam... dokle cu da pijem lekove? i niko mi nije odgovorio... ni na forumu, ni ovako.
sta da ti kazem... ako ti bas stvara problem, uzimaj lekove, nema ti druge...
neka istrazivanja su pokazala da zenama koje dobiju dermografizu prodje za 3 do 5 godina... sto se tice muskaraca, stvarno ne znam...
sta da ti kazem... ako ti bas stvara problem, uzimaj lekove, nema ti druge...
neka istrazivanja su pokazala da zenama koje dobiju dermografizu prodje za 3 do 5 godina... sto se tice muskaraca, stvarno ne znam...
-
- Aktivan član