Zdravo! Imam 28 godina, i dva puta do sada sam bila bolesna od morbus Hodgkin, - maligna bolest limfe. Sad sam vec godinu ipol dana u remisiji i nadam se da se necu nikad vise oboleti. Prvi put sam primala ABCD hemoterapija, a drugi put BICOP. Ova druga je bila mnogo jaka i ostetila mi je oba kuka. Ustanovljena je asepticna nekroza, time sto desni kuk je vise oboleo, pa malo je nastradao i desni zglob desnog kuka. Sad ja imam neki izliv oko dva kuka ( oko desni kuk je veci), pa tako idem svakih tri meseca ma magnetnu rezonancu i svaki snimak pokazuje da se taj izliv smanjuje, a da se ostetnje desnog zgloba kuka, ne povecava. Meni je jako bolje. Ovo stanje traje vec jednu godinu i od prosle godine se osecam puno bolje.
Pitanje moje je dali postoi mogucnost da se kuk sam od sebe tako oporavi skroz na skroz,, jer i do sada ne uzimam nikakve terpaije osim sto pijem glukozamin i kalcium, ili me ipak na kraju ceka operacija kuka?
I dali sa vestackim kukon dvizenje ce biti ograniceno? smijem li da nosim dete?
Molim vas za odgovor !
asepticna nekroza
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pre ili kasnije Vas sigurno ceka operacija zamene kuka, medjutim, dok god moze da se ceka, ne treba raditi operaciju. To je vec subjektivno od pacijenta do pacijenta, i zavisi kakve tegobe imate. Sto se deteta tiche, sa ortopedske strane smete da nosite, ali konsultujte se obavezno sa ginekologom, pedijatrom, i hematologom kako bi se bilo kakav rizik po dete sve na minimalan.
Naravno, zbog ostecenja kukova, tokom trudnoce moracete sto vishe da mirujete.
Naravno, zbog ostecenja kukova, tokom trudnoce moracete sto vishe da mirujete.
Sve najbolje.
Hvala puno, na brzem odgovoru !
Ja znam da se trebam konsultirati sa mojim hematologom i ginekologom u vezi djeteta, vec su mi i rekli da trebam pricekati cetiri do pet godine nakon posledne hemoterapije. Meni je bilo bitno dali mogu sa vestackim kukom da nosim djete, i dali bi vestacki kuk ogranicio moja dvizenja bez razlika na trudnocu, jer procitala sam neki post za neku baku , kojoj su ugradili vestacki kuk i njoj je tek tako kuk ispadao od lezista
Inace evo denes cu opet da radim magnetnu rezonancu kuka, pa cim stignu rezultati pisacu o tome
Puno pozdrava, ljep dan i prijatno popodne vama miodrage i svim drugim forumasima!
Ja znam da se trebam konsultirati sa mojim hematologom i ginekologom u vezi djeteta, vec su mi i rekli da trebam pricekati cetiri do pet godine nakon posledne hemoterapije. Meni je bilo bitno dali mogu sa vestackim kukom da nosim djete, i dali bi vestacki kuk ogranicio moja dvizenja bez razlika na trudnocu, jer procitala sam neki post za neku baku , kojoj su ugradili vestacki kuk i njoj je tek tako kuk ispadao od lezista

Inace evo denes cu opet da radim magnetnu rezonancu kuka, pa cim stignu rezultati pisacu o tome

Puno pozdrava, ljep dan i prijatno popodne vama miodrage i svim drugim forumasima!