otok ocnog kapka
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
otok ocnog kapka
Imam problema sa rubom očnih kapaka, imam mali otok uz rub kapaka, kao da se koža naduvala, tj.kao najlon (proširili su se i kapilari) i dole i gore.Bila sam kod oftamologa, dijagnoze raznorazne a na kraju kažu da je to za kožnog. Bris oka negativan, demodekoz negativan.Dijagnoze su bile blefaritis, manjak suza Shirmerov test 5 na oba oka. Kada plačem oteknu mi oči tj. Koža kao da se naduva jako , bila sam kod dermatologa više puta bezuspešno. Probala sam od hidrokortizona, eucerina sa suvu kožu, melema, pantenola, čak sam i dexason dobijala inekcije ... koža se tu nabira. Ovaj problem traje od februara meseca, čini mi se da je sve gore, probala sam da ne koristim ništa ali bezuspešno. Da li neko može da mi preporuči nešto ili nekoga ko bi mogao da mi pomogne.
Nešto slično je i moja sestra imala pre nekih par godina,s početka na jednom kasnije na oba oka , u pitanju je bio kontaktni dermatitis,za koji smo utvrdili da je posledica laka za nokte, tačnije kad na rukama ima lak praktično bilo koji , i samo onoliko koliko dodiruju lice prilikom skidanja šminke je bilo dovoljno da sledeći dan ima situaciju da su joj oba oka od otoka zatvorena. Kad skine lak otoci joj se smanje , danas praktično ne koristi lakove za nokte jedino je utvrdila da joj Aurini lakovi odgovaraju na njima i piše da su hipoalergeni. I naravno koristila je kortiko preparate mislim Elokom. Kod dermatologa možes da proveris svoj alergeni status, kako sam i sama veoma sklona alergijama mislim da je tu negde rešenje. Nadam se da ne smorih sa pričom