sluzenje vojnog roka
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
sluzenje vojnog roka
Interesuje me da li dijagnoza "dermatitis-psorijaza " predstavlja smetnju za sluzenje vojnog roka ili ne?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Avg 02, 2006 12:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kada sam ja bio u vojsci,a to je bilo 1999.godine,osobe koje su imale
dermatitis-ekcem,psorijazu ili neku trecu koznu bolest morale su da sluze vojsku kao i svako drugi.Ja imam urodjeni ekcem po celom telu,i nadao sam se da zbog toga necu sluziti vojsku,ali nazalost sluzio sam.Jedina razlika izmedju ostalih vojnika i mene bila je u tome sto sam ja imao dosta posteda za razliku od njih.I do tih posteda sam dosao samo zahvaljujuci tome sto sam bio uporan da ne izvrsavam svako naredjenje predpostavljenog.Prvih 10-15 dana sam bio primeran vojnik,medjutim posle toga moja koza je bila unakazena,ekcem po celom telu,prosto mi je pucala koza,nisam mogao da stisnem saku...i posle toga "puknes" tako da nisam hteo nikoga da slusam kad me tera nesto da radim.
Isao sam i na VMC,gde su stvarno bili fer,i gde su mi dali potvrdu da imam postedu od svih radova sa rukama.Na VMA sam isao na konzilijum,da utvrde da li sam sposoban za sluzenje vojnog roka,gde su doneli zakljucak da sam sposoban.
dermatitis-ekcem,psorijazu ili neku trecu koznu bolest morale su da sluze vojsku kao i svako drugi.Ja imam urodjeni ekcem po celom telu,i nadao sam se da zbog toga necu sluziti vojsku,ali nazalost sluzio sam.Jedina razlika izmedju ostalih vojnika i mene bila je u tome sto sam ja imao dosta posteda za razliku od njih.I do tih posteda sam dosao samo zahvaljujuci tome sto sam bio uporan da ne izvrsavam svako naredjenje predpostavljenog.Prvih 10-15 dana sam bio primeran vojnik,medjutim posle toga moja koza je bila unakazena,ekcem po celom telu,prosto mi je pucala koza,nisam mogao da stisnem saku...i posle toga "puknes" tako da nisam hteo nikoga da slusam kad me tera nesto da radim.
Isao sam i na VMC,gde su stvarno bili fer,i gde su mi dali potvrdu da imam postedu od svih radova sa rukama.Na VMA sam isao na konzilijum,da utvrde da li sam sposoban za sluzenje vojnog roka,gde su doneli zakljucak da sam sposoban.
-
- Novi član
Voleo bih da si u pravu,ali nazalost nisi.Ekcem i psorijaza mogu da se zalece,ali ne i da se izlece.aanchiee napisao:Ljudi bolje brinite o tome kako da se resite tih oboljenje, nego da li bi ste ili ne bi mogli zbog toga izbeci vojsku. I znajte da je i psorijaza i ekcem bolest koja se uspesno leci.
-
- Novi član
Imam ekcem 29.godina.Isao sam svuda,mazao sve i svasta,i na kraju sve ostane isto.Cuo sam za dva primera,da su osobe izlecile ekcem,ali posle toga su im se pojavljivale komplikacije iznutra,u vidu nekih astmi.aanchiee napisao:Veruj znam o cemu pricam.
Ima vise stotina razlicitih ekcema,jacih i slabijih.Moguce je da se izleci neki blazi ekcem kod dece u pubertetu,ali kod mene tesko da moze.Ponovicu,voleo bih da si u pravu,ali ne verujem.Daj nam malo nade, pa nam kazi o cemu se radi.
Radi se o tome da se ekcem i psorijaza lece a ti si u pravu kada kazes da se lece kod dece i mladih - jedino iz razloga jer je koza bebe, deteta i mladje osobe spremnija da primi lek (pricam o leku u vidu prirodnog melema), od nekog ko godinama pokusava na razlicite nacine (mastima koje prepisuju dermatolozi a koje su uglavnom hormonske).
Svakako, i tada se moze izleciti, samo ide znatno sporije.
Ja to gledam ovako: ako imas ekcem 29 godina, ukoliko pokusas sa ovakvim nacinom lecenja (prirodni melemi) nije puno ni godinu dana da izdvojis za pokusaj ovakvog lecenja. To bih ti od srca preporucila.
U svakom slucaju, malo tih lekovitih biljcica nece ti nikako skoditi!!!
POZDRAV
Ja to gledam ovako: ako imas ekcem 29 godina, ukoliko pokusas sa ovakvim nacinom lecenja (prirodni melemi) nije puno ni godinu dana da izdvojis za pokusaj ovakvog lecenja. To bih ti od srca preporucila.
POZDRAV
-
- Novi član
Na koji konkretno melem mislis?aanchiee napisao:Radi se o tome da se ekcem i psorijaza lece a ti si u pravu kada kazes da se lece kod dece i mladih - jedino iz razloga jer je koza bebe, deteta i mladje osobe spremnija da primi lek (pricam o leku u vidu prirodnog melema), od nekog ko godinama pokusava na razlicite nacine (mastima koje prepisuju dermatolozi a koje su uglavnom hormonske).
POZDRAV
Kad sam bio klinac,koristio sam i neke meleme,ali mi nisu pomogli.Nikada necu zaboraviti,kada sam od neke babe dobio neku mast za koju mi je ona rekla da 100% leci ekcem.To je bila obicna svinjska mast sa nekom travom.Posle dve nedelje mazanja te masti,bio sam skroz u ranama.
Ukoliko bih znao da mi nece skoditi taj melem,ja bih ga koristio.Gde mogu da nadjem taj melem o kojem ti pricas.