Kozno obolenje izmedju malog i domalog prsta, ono ima belu skramu, koje leti na moru nestane, pa se brzo ponovo pojavi, lecio sam Kansenom i Daktanolom, ali sada manje uspesno, pojavljuje se, kad ne lecim bela skrama i odpada, neprijatnog mirisa.
Koje je obolenje i da li ima jaci lek.
Unapred hvala
Kozno obolenje izmedju malog i domalog prsta
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 14, 2006 11:18 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
najverovatnije se radi o kandidi albicans medjutim s obzirom da se radi o stopalima i promeni koja se dugo samo zaleci ali i ne izleci moguce se i dodatne infekcije...... predlog je da sedam dana za redom na obolelo mesto dobro mazete povidon jodom uvece nakon prethodmog pranja stopala (mozete i dva tri dana za redom namazati cela stopala). povdon boji kozu i tkanine tako da obezbedite jedne stare carape za tu namenu. ujutro operite stopala i na obolelo mesto stavite bebi puder.kada ujutro budete oprali stopalo bez brige boja joda ce nestati ako posle ovakve terapije ne bude uspeha otidjiye kod dematologa obavezno! pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 10:26 pm
Re: Kozno obolenje izmedju malog i domalog prsta.Kansen,Dakt
Kakav kansen i daktanol.To su ti jeftini lekovi koji nisu mnogo efikasni,i doktori ih preporučuju samo zbog cene.Uzmi LAMISIL.On ti je jedini fungicid koji može da se nađe u Srbiji.Fungicid znači da ubija bakterije.Ovi ostali su fungistatici što znači da samo zaustavljaju dalji nastanak bakterija,pa je onda potrebno 4 nedelje da se koža obnovi i zbog toga moraju da se mažu ceo taj period. LAMISIL mažeš 1 dnevno samo nedelju dana(ali to mora da bude stvarno nedelju dana,ne kraće) i gljivice kao rukom odnešene.Što je od svega najbolje nema nikakve šanse da se vrate.Pozdravmikans napisao:Kozno obolenje izmedju malog i domalog prsta, ono ima belu skramu, koje leti na moru nestane, pa se brzo ponovo pojavi, lecio sam Kansenom i Daktanolom, ali sada manje uspesno, pojavljuje se, kad ne lecim bela skrama i odpada, neprijatnog mirisa.
Unapred hvala
-
- Novi član
Re: Kozno obolenje izmedju malog i domalog prsta.Kansen,Dakt
Kakav kansen i daktanol.To su ti jeftini lekovi koji nisu mnogo efikasni,i doktori ih preporučuju samo zbog cene.Uzmi LAMISIL.On ti je jedini fungicid koji može da se nađe u Srbiji.Fungicid znači da ubija bakterije.Ovi ostali su fungistatici što znači da samo zaustavljaju dalji nastanak bakterija,pa je onda potrebno 4 nedelje da se koža obnovi i zbog toga moraju da se mažu ceo taj period. LAMISIL mažeš 1 dnevno samo nedelju dana(ali to mora da bude stvarno nedelju dana,ne kraće) i gljivice kao rukom odnešene.Što je od svega najbolje nema nikakve šanse da se vrate.mikans napisao:Kozno obolenje izmedju malog i domalog prsta, ono ima belu skramu, koje leti na moru nestane, pa se brzo ponovo pojavi, lecio sam Kansenom i Daktanolom, ali sada manje uspesno, pojavljuje se, kad ne lecim bela skrama i odpada, neprijatnog mirisa.
Unapred hvala
Dragi moj MIKANS!Problem koji ti imaš imao sam i ja dok sam bio u vojsci.To se obični javlja kod ljudi koji su veći deo dana obuveni,a uz to imaju pojačano znojenje nogu.To je gljivično oboljenje ali se uspešno leči uz pomoć preparata "PRIRO-BIT 1" koji je u upotrebi više od 15 godina.Nažalost može se nabaviti samo preko članova MLM sistema "Neoneta"-a jer ga nema u slobodnoj prodaji.Ovaj preparat uspešno otklanja i neprijatan "miris"nogu,pazuha,kao i "žvale" kod dece.Svi ovi problemi se javljaju usled pojave bakterija i gljivica ,a posle samo DESET SEKUNDI (bukvalno) biće uništeni uz pomoć ovog preparata.Da bi se trajno rešio ovaj problem treba produžiti terapiju po uputstvu.Ukoliko si zainteresovan za ovaj preparat slobodno se javi i sve ću ti objasniti. [email protected],063645253 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am
pomoc
vas problem su gljivice postoji siroka paleta anti mikotika koje mozete koristiti.Ali vam prvo savetujem da uzmete uzorak dali kod svig pedikira ili dermatologa a mozete i sami kupovinom sterilne bocice kupite skalpel nozic i blago sastruzite vrlo malo sa mesta gde vam je gljivica inficirala stopalo da bi se otkrilo o kojoj mikozi se radi, a uzorak mozete odneti u svaku privatnu laboratoriju ili u dzordz vasington dermatolosku kliniku.cink-bakar gel se pokazao kao odlicno sredstvo za prevenciju i lecenje mikoza.poz
-
- Novi član
Izvinjavam se "lapsus lingue"Duća napisao:Za "beba 1976" !Fungicid ne ubija bakterije nego gljive jer se gljive zovu FUNGI (žive kao paraziti i ima ih oko 100,000 vrsta).Sredstva koja ubijaju bakterije se zovu ANTIBIOTICI.I nije tačno da je to sredstvo koje pominješ jedino koje se može naći kod nas .

Ali,ono što sam definitivno siguran jeste da je u Srbiji jedini fungicid LAMISIL i da drugi ne postoje u regularnoj prodaji(proverila sam u nekoliko apoteka)
P.S. Hvala na ispravci,nisam ni primetila šta sam napisala
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 10, 2007 11:25 am
Probaj ovako:
-operi stopala sa Zn/Cu gelom (u apoteci)
-nanesi Canesten rastvor i preko toga Canesten krem
-obuću pospi Canesten puderom
-Čarape peri na 60 stepeni najmanje
-nosi kožnu obuću
-ukoliko se noge znoje koristi antiperspirantni puder za stopala
-dobro briši noge posle pranja (izmedju prstiju)
Ništa ne vredi ako deluješ antimikoticima a u obući ima gljivica. I proveri da li još neko u porodici ima takve promene. Potrebno je da se svi leče. Nadam se da sam pomogla.
-operi stopala sa Zn/Cu gelom (u apoteci)
-nanesi Canesten rastvor i preko toga Canesten krem
-obuću pospi Canesten puderom
-Čarape peri na 60 stepeni najmanje
-nosi kožnu obuću
-ukoliko se noge znoje koristi antiperspirantni puder za stopala
-dobro briši noge posle pranja (izmedju prstiju)
Ništa ne vredi ako deluješ antimikoticima a u obući ima gljivica. I proveri da li još neko u porodici ima takve promene. Potrebno je da se svi leče. Nadam se da sam pomogla.