Molim sve za pomoc!
Naime,imam 25 godina i vec od svoje 20te godine se borim sa aknama...Probala sam sve i svasta i sve je bilo prolaznog karaktera....
Inace,akne mi se nalaze u predjelu brade,isla sam i na ginekoloske preglede i receno mi je da nemam policisticne jajnike,itd,itd.....
Elem da ne duzim....vec skoro pa godinu dana koristim TRETINOIN lokalno,ali nazalost nisam upozorena na njegovo stetno dejstvo (TERATOGEN) od strane moje dermatologinje,pa me strasno zanima da li su istine o ovom lijeku koji se koristi tacne,jer namjeravam imati djecu za godinu-dvije,a posto teratogen steti plodu...Strasno se bojim!Molim pomozite!Iz istih stopa prestajem korsititi ovu lokalnu terapiju!!!!!
Da li je zaista i lokalna primjena ovog lijega stetna onoliko koliko i oralna?Koliko se dugo treba cekati da bi se zatrudnjelo?
Tretinoin-lokalno
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 10, 2007 11:25 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ukoliko se pije roakutan ne sme se radjati 2 god. Za lokalnu upotrebu nisam sigurna da li postoji vreme do kada se ne sme radjati. Ako postoji dosta je kraće. Znam da trudnice ne smeju da koriste tretinoin lokalno. Nadam se da sam ti malo pomogla i umirila te. Najbolje je da se konsultuješ sa dermatologom.
Hvala puno na odgovoru:)
Dermatologica koji mi je propisala koristenje tretinoina lokalno mi je rekla da se ne brinem,ali citajuci razne forume,pocela sam da sumljam u njene rijeci,jer ona je neka luckasta stara bakica,pa....
Onda nastavim sa koristenjem ovog lijeka,a budem li planirala trudnocu prestajem ga koristiti nekoliko mjeseci ranije....
Hvala jos jednom
Dermatologica koji mi je propisala koristenje tretinoina lokalno mi je rekla da se ne brinem,ali citajuci razne forume,pocela sam da sumljam u njene rijeci,jer ona je neka luckasta stara bakica,pa....

Onda nastavim sa koristenjem ovog lijeka,a budem li planirala trudnocu prestajem ga koristiti nekoliko mjeseci ranije....
Hvala jos jednom