Pravilno kombinovanje hrane

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
fensi88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 8:03 pm
Kontakt:

Pravilno kombinovanje hrane

Post od fensi88 »

Na osnovu nekih procitanih knjiga dosla sam do zakljucka koje namirnice ne treba mesati pa sam napravila tabelu koju prilazem

Slika

Molim vas proverite je li ovo dobro. Imam takodje i pitanje i koju grupu spadaju svezi krastavci, banane, crni hleb, dvopek, pasulj, grasak, boranija, razne vrste keksa?

Volela bih takodje da mi napravite tabelu za razliku od ove "sta se sa cime slaze"

Takodje imam jedno pitanje u vezi pecenog duleka. Ako pojedem vecu kolicinu- 3 parceta- muka mi je. Je li to mozda zbog kamena u zuci? Ako jeste, sta to ima u duleku, koji "vitamin" da bi znala da ga izbegavam i u drugim namirnicama?
Hvala puno.
veksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 7:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veksi »

Draga fensi,
o pravilnom kombinovanju hrane mozes naci nesto vise u knjizi "Zdravi i vitki" (naslov je pravljen tako da se kupi knjiga, inace je rec o citavom metodu ishrane) Harvija i Merilin Dajmond. Knjigu vidjam po svim biospajzovima i nije skupa, a koristice ti.
Samo napred!
Laida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 7:53 pm
Kontakt:

Post od Laida »

Harvi I merilin su prevazidjeni :-? Poslednje sto sam ja cula o pravilnom kombinovanju hrane je da ne treba nikako mesati proizvode biljnog i zivotinjskog porekla, kao ni proteine i ugljene hidrate, sto prakticno znaci da se meso jede ili przeno na masti ili kuvano i to bez icega cak i bez salate itd itd. onda s druge strane cujem nesto sasvim trece i na kraju mi nista nije jasno... pomoc!

Ima li nekog nutricioniste da razresi dilemu, moze li meso sa pradajzom svezim na pr.?
MSmile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 5:08 pm

Post od MSmile »

i meni je nesto cudna ta tabela...zasto ne bi smeli ugljeni hidrati sa paradajizom i kiselim krastavcicima?
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Kontakt:

Post od vuksa »

hmmm...mogu da te posaljem na ovu adresu pa pitaj sta te zanima u vezi izhrane 8) www.exyu-fitness.com
" I Pay My Dues Every Day... Do You?"
Odgovori