Chlamidia uterhritis (urethroprostatitis)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
petar11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2005 7:51 pm

Chlamidia uterhritis (urethroprostatitis)

Post od petar11 »

Ja sam veran citalac ovog foruma, ali se do sada nisam javljao. Sad moram (33 god).
Pre 3 nedelje sam saznao da sam Chlamidia pozitivan, svi ostali rezultati su bili super. Ja sam "sam" uzeo da se lecim citajuci savete sa ovog foruma, pogotovo Dr Vinke, administartora i drugih, kao i iskustva jednog mog poznanika sa dovicinom 10 dana 2x1 i na kraju 1g Hemomicyina. Kad sam zavrsio terapiju pa i u toku terapije poceo sam da imao vise tegoba nego pre: nadimanje donjeg stomaka, bol u stomaku, povremeno u tetisima i preponama i u nozi (pio sam mnogo cajeva, sto je bila greska).
Odlucio sam da odem kod lekara i to je bio neki dr Novak Milovic. Posle kompletnog pregleda i ultrazvuka, dijagnoza je CHLAMIDIA UTERHRITIS tj. urethroprostatitis, sto znaci komplikacije.
Evo par stvari iz nalaza:
Prostata velicine divljeg kestena, ogranicena, bolno osetljiva posebno sa desne stranegde postoji razmeksanje, velicina 5,3x3,5x3 cm, periuretalno uzraziti hiperhohena.Eksprimat obilan.

Tepapija je potpuno drugacija nego sto sam citao na ovom forumu, pa bi molio komentar strucnih forumovaca pogotovo dr Vinke, ako je moguce.
Th: Klacid 500 3x1 10 dana (min 7dana), Flagyl 400 2x1 takodje 10m dana i Sent E gal 3x1, Chemoral forte 3x2 sat vremena najmanje pre jela.

Molim vas bitno mi je jos neko misljenje. Zabrinut sam
Hvala.
Hektor_bgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Hektor_bgd »

Vi ste jos jedan primer da terapija koja se nalazio na ovom forumu ne treba da se primenjuje na svoju ruku! To jeste standardna terapija ali za nekih 60% pacijenata kod kojih postoji nekomplikovani hlamidijalni uretritis. Znaci na forumu ne mozete da znate kakvo je zaista vase stanje pa samim tim ni da primenite odgovarajucu terapiju. Za definitivnu terapiju odgovoran je samo i niko drugi do lekar kome se obratite za vase probleme! A ko ce ovde nesto da vam odgovara?!
Poucen ranijim iskustvom o tome kako se zloupotrebljavaju informacije o lekovima necu komentarisati ove nove lekove.Licno smatram da to nece uciniti ni doktorka zbog istog razloga.
Sapienti sat!
petar11
Novi član
Novi član

Post od petar11 »

U principu sto se tice lekova on mi je rekao OK za Hemomicyn ali ipak je bolji Sumamed (Plivin azitromicin), a Klacid je iz iste grupe i pokazao se boljim kad postoji upala prostate od hlamidije. Isto mi je receno Ok tacno je 1 g azitromicina odjednom, ali ako hlamidija nije zahvatila prostatu, vec samo kanale, jer ce se vratiti, pa kao bolje je 2x1 7-10 dana azitromicina. Sve je uredu sa terapijom, ali je problem upalaprostate.
Ove druge lekove mi e dao zbog toga sto sam jako lose podnosio antibiotike, sve vreme diareja, povremeni bolovi u jetri i bubrezima. Valjda zato i sluze, ja ne znam
petar11
Novi član
Novi član

Post od petar11 »

Kuku, pa ovaj lek Klacid 500 kosta 2150 din kutija, pa to nije normalno.
Da poludis, a jos uz to se trujes.
Odgovori