Veliki pozdrav za sve vas. Imam jedno pitanje. Da li se moze 100% postaviti dijagnoza mms-a ako je nalaz likvora potupno uredan, a na magnetu su se pokazali plakovi?
Unaprijed zahvalna
Multiplaskleroza
Moderatori: vlada99, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 3:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
MS
Dobro jutro.
Hvala Vam puno na brzom odgovoru. Imam jos jedno pitanje.Prvo da Vam objasnim.
Nakon dijagnosticiranja MS-a, momak mi je primao interferon beta 2 godine i nakon toga je radio magnet 3 puta i svaki put mu je bio uredan. Doktori su se jako cudili jer na magnetu nije prikazan nikakav plak niti oziljak i oni smatraju da se uopste nije radilo o MS-u. A prilikom dijagnosticiranja mu je likvor bio bistar. Moje pitanje je:
Da li je moguce da se radilo o pogresnoj dijagnozi, odnosno da li je normalno da nestanu svi plakovi i oziljci.
Unaprijed zahvalna
Hvala Vam puno na brzom odgovoru. Imam jos jedno pitanje.Prvo da Vam objasnim.
Nakon dijagnosticiranja MS-a, momak mi je primao interferon beta 2 godine i nakon toga je radio magnet 3 puta i svaki put mu je bio uredan. Doktori su se jako cudili jer na magnetu nije prikazan nikakav plak niti oziljak i oni smatraju da se uopste nije radilo o MS-u. A prilikom dijagnosticiranja mu je likvor bio bistar. Moje pitanje je:
Da li je moguce da se radilo o pogresnoj dijagnozi, odnosno da li je normalno da nestanu svi plakovi i oziljci.
Unaprijed zahvalna
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Moguce je da se radi o pogresnoj dijagnozi, jer ima nekoliko stotina oblika MS, to je bolest sa puno lica... Nisam siguran da plakovi mogu da nestanu, interferoni uglavnom samo sprecavaju pojavu novih.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.