Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Na vezbama mi se dogodilo da se pojave vrtoglavica i bol, dijagnoza je cervicobrachialgia, a preporuka lekara da privremeno nosim peskir kao kragnu, u kombinaciji sa analgeticima i anksioliticima...
Privremeno otklonjena ozbiljna vrtoglavica, ali ne sasvim.
Trenutno idem na fizikalne terapije, da li da nastavim sa vezbama koje mi ne prijaju?
Trajno resenje ovog problema nazalost ne postoji. Sve sto Vam se preporuci je samo privremeno, i sto se narodski kaze, drzi vodu dok majstori odu. Sprovodite vezbe sto je moguce temeljitije, i svakodnevno, jer samo na taj nacin cete uspeti da ublazite, pa mozda cak i otklonite tegobe, ali znajte da cim popustite u vezbanju da ce tegobe da se vrate.
Mali dodatak. Pre pocetka terapije nisam imao tako intenzivan vertigo. Dogadjalo se da mi se zavrti pri ekstremnim pokretima u stranu ili unazad ali ne i da traju po desetak sati sa sve blagom mucninom u stomaku, a pri tome je krvni pritisak 130/80 i puls 84.