Imam 24 god ,do sada nisam imala alergiju na sunce ne znam ni kako to izgleda ..u nedelju sam bila na Adi i sedela na ljuljasci ceo dan ali su mi noge i to samo prednji deo bile na suncu i to onom najjacem ..nisam mazala nikakvu kremu sa zastitnim faktorom ...i tako sam se suncala od 12-15 da bi vec tada pocelo uzasno da me pece i onda sam naravno bila sva u hladu i posle se pojacavalo to pecenje , i crvenilo je uzasno ..sto je normalno za opekotine valjda ,plikova nema ..posto su noge u pitanju ..kada lezim je ok ,ali kada ustanem kad se sjuri krv u vene pocne da boli i stvori se pritisak ..eto danas je utorak stanje je malo bolje ali i dalje crvenilo i pritisak ...mazala sam jogurt kiselo mleko saljicev melem i danas jecoderm ..
molim vas za savet ili bar kazite ako treba da idem kod dermatologa ja ni ne znam kad prolaze opekotine od suncanja ako je to zaista ..jer se nisam suncala par godina ...ali bas dobrih par godina unazad ..hvala unapred
alergija na sunce ili opekotine...??
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 17, 2007 2:36 pm
-
- Novi član
ovo crvenilo je proslo..koza se ljusti ,a tamo gde sam najvise izgorela su se pojavili neki plikovi ..ali tek kad je prestalo crvenilo i ja ih trljam i oljuste se ..inace su ispunjeni prozirnom tecnoscu ...ali me nervira svrab ,uzasan svrab sta da radim sad...ne pomaze ni pantenol i ma ne znam ni ja ..da li smem da mazem fenergan ?da se ne kljukam aeriusom sad sam skoro prestala da ga pijem (pila sam ga zbog polenske alergije 2 meseca) i kad ce proci ..ako neko zna odgovore bila bih mu jakoooooooooo zahvalna ..
Samo mazi obolela mesta, proci ce cim se koza regenerise.
I niposto se nemoj cesati! Ako te svrbi znaci da se koza oporavlja, ali je jos uvek "mlada" pa je ne treba i dodatno iritirati cesanjem, vec prihranjivati kako bi sto pre u potpunosti ozdravila.
A u buduce malo pametnije sa tim izlaganjem suncu. Od 12-16h treba se skrivati u hladu.
Pozdrav!
I niposto se nemoj cesati! Ako te svrbi znaci da se koza oporavlja, ali je jos uvek "mlada" pa je ne treba i dodatno iritirati cesanjem, vec prihranjivati kako bi sto pre u potpunosti ozdravila.
A u buduce malo pametnije sa tim izlaganjem suncu. Od 12-16h treba se skrivati u hladu.

Pozdrav!
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
-
- Novi član