Pre par dana sam pred čula na tv-u u nekoj emisiji koja se bavi zdravljem, a tema je bila zaštita kože tokom letnjih meseci, da sve kreme i ostali preparati za samopotamnjivanje sadrže neke kancerogene materije. Žao mi je što sam uhvatila samo poslednjih par minuta te emisije, pa nisam čula ništa detaljnije o tome, a jako mi je bitno, imajući u vidu da sam redovni konzument.
Za štetnost prekomernog izlaganja suncu i upotrebe solarijuma svi manje-više znamo, ali postavši svesna koliko sunce šteti koži (s obzirom na to da sam se ceo život nekontrolisano sunčala i kvarcovala do pre par godina, dok nije krenula oštra kampanja protiv toga na sva zvona), ja sam pronašla spas u ovim kremama, i koristim ih tokom cele godine.
Da li je skora pojava ovih krema i ostalih preparata za samopotamnjivanje (koliko sam ja upućena, tek pre nekih 5-6 godina su se ova sredstva pojavila na tržištu) uslovila to da je suviše rano da se govori o posledicama koje te kreme donose koži, ili već postoje neka naučna saznanja iz te oblasti?
Da li su sredstva za samopotamnjivanje kancerogena?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da li su sredstva za samopotamnjivanje kancerogena?
Poslednja izmena od nenna u Sub Jun 02, 2007 5:03 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
kancerogena???
jos samo nam to fali. evo, citam sastojke, i ako je kancerogen taj sastojak od koga se "pocrni", zar je moguce da renomirane farmaceutske kuce za to nisu znale? ne ( necu da)verujem.
mazem se time, ne idem u solarijum i tacka! (htela sam ovih dana da se ispruzim na terasi i suncam
, ali ovo sunce je
, doduse i vazduh je a i dalje ne odbijam da disem...)

jos samo nam to fali. evo, citam sastojke, i ako je kancerogen taj sastojak od koga se "pocrni", zar je moguce da renomirane farmaceutske kuce za to nisu znale? ne ( necu da)verujem.
mazem se time, ne idem u solarijum i tacka! (htela sam ovih dana da se ispruzim na terasi i suncam