Imam 30 godina,majka sam dvogodisnjeg deteta.Skoro citav zivot sam bila savrsenog zdravlja (izuzimajuci decje zarazne bolesti),Poslednjih 15 godina nisam isla kod lekara (osim kod ginekologa u trudnoci)...
Medjutim,u toku trudnoce sam se ugojila 30 kg (sa 68 sam ostala trudna,sa 99 usla u porodjajnu salu)!Nakon porodjaja se veci broj kg zadrzao,(narocito u predelu stomaka)...Aktivna sam prilicno i za detetom trckaram po citav dan.Osecam se dobro.Kadase penjem uzbrdo ili uz stepenice ne zadisem se...Medjutim,na kontrolnom pregledu kod lekara (na koji sam otisla iz dosade) dobila sam sledece problematicne rezultate...MOOOLIIM da mi ih razjasnite:
Biohemija
sediment eritr. 30
lym% 51%
grn% 42%
mpv 7.3 fL
holesterol 6.17
trigliceridi 2.52
urin
zamucen
sc.t 1025
nitriti
leukociti 5-6
Napominjem da ne jedem masnu hranu,niti volim slane i masne grickalice,ali stvaaarno preterujem sa cokoladom.Da li slatkisi uticu na vrednosti holesterola.Hvala puno unapred!
molim objasnjenje ks i urina
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 1:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
molim objasnjenje ks i urina
Svako zivi onako kako mu odgovara
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Osim povisenih lipida (masnoce), ostalo ne bih komentarisao, jer nije od znacaja. naravno da cokolada utice na povisenje lipida, kao i svi ostali slatkisi... Moracete malo na dijetu.
Pozdrav i sve najbolje!
Pozdrav i sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.