Normalan nivo muskih hormona
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 09, 2005 10:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Normalan nivo muskih hormona
Da li neko od strucnih administratora ili ucesnika na forumu moze da nam kaze koje su normalne vrednosti muskih reproduktivnih hormona koji uticu na seksualnu funkciju i spermatogenezu i to- testosterona,prolaktina,folikostimulirajuceg FSH i luteinizirajuceg LH hormona?
Evo ja ću da ti napišem vrednosti koje su kod mene u listi a koju sam dobio kada sam vadio nalaze pomenutih hormona !
Dakle za muškarce važe sledeće vrednosti :
Testosteron 3 - 10 [nmol/l]
LH 1- 10 [U/l]
FSH 0 - 15 [U/l]
Prolaktin 50 - 300 [mU/l]
Za žene su druge vrednosti u zavisnosti od menstruanog ciklusa valjda te to nije interesovalo pa nism ni pisao !
Nadam se da si zadovoljan !
LH 1- 10 [U/l]
FSH 0 - 15 [U/l]
Prolaktin 50 - 300 [mU/l]
Za žene su druge vrednosti u zavisnosti od menstruanog ciklusa valjda te to nije interesovalo pa nism ni pisao !
Nadam se da si zadovoljan !
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 09, 2005 10:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala na pomoci ali normalne vrednosti koje se nalaze u nalazima koje ja posedujem se razlikuju od Vasih..naime,ja sam krajem novebra i pocetkom decembra 2006. uradio najpre jednu a potom ponovio analizu muskih hormona u sklopu uroloskog ispitivanja na VMA,prvi na nuklearnoj medicini a potom u centralnoj laboratoriji VMA,na petom spratu..u prvoj analizi se pokazao navodno,nizak nivo testosterona,svega 6,3 nmol/l (u zagradama pise za muskarce 8,0-41,0) ali sam lekaru,kako je rekao izgledao prilicno "muski" pa sam po njegovom nalogu istu ponovio samo u drugoj laboratoriji (ne znam da li je pouzdana ta druga metoda) i novi nalaz je pokazao nivo od 19,o2 nmol/l...ostali dobijeno nalazi u prvoj analizi su LH 5,1U/l (u zagradama pise 0-10) a ponovljena analiza 6,49 IU/l, FSH 4,0 U/l (u zagradama 0-15) a ponovljena 7,57 IU/l dok prolaktin je iznosio 324 mU/l ( u zagradama 50-300) ali ponovljena analiza je pokazala 225.7 mIU/l..
Ova zainteresovanost proizilazi iz mog prilicno nezahvalnog stanja u pogledu spermatogeneze,plodnosti i potencije sto je sve posledica lose i neblagovremeno saniranih infekcijskih upala a koje su opet posledica loseg tretmana jedne,naizgled sasvim bezazlene,upale usnog kanala..
I da,naravno da planiram da za koji dan opet ponovim analizu hormona,i u Inepu i na VMA jer sam idavalac krvi i trenutno vojni osiguranik ..stvar mi je sumnjiva i zbog toga sto mi brada znatno sporije raste nego ranije (mada je endokrinolog upravo sudio po bradici od 6-7 dana) i ukupan libido je objektivno los (ne u smislu raspolozenja na psiholoskom planu)..ultrazvucni nalazi svi u redu..kako pokrenuti "hidrauliku",ne pomaze ni med sa suvim vocem..
Ova zainteresovanost proizilazi iz mog prilicno nezahvalnog stanja u pogledu spermatogeneze,plodnosti i potencije sto je sve posledica lose i neblagovremeno saniranih infekcijskih upala a koje su opet posledica loseg tretmana jedne,naizgled sasvim bezazlene,upale usnog kanala..

I da,naravno da planiram da za koji dan opet ponovim analizu hormona,i u Inepu i na VMA jer sam idavalac krvi i trenutno vojni osiguranik ..stvar mi je sumnjiva i zbog toga sto mi brada znatno sporije raste nego ranije (mada je endokrinolog upravo sudio po bradici od 6-7 dana) i ukupan libido je objektivno los (ne u smislu raspolozenja na psiholoskom planu)..ultrazvucni nalazi svi u redu..kako pokrenuti "hidrauliku",ne pomaze ni med sa suvim vocem..

Markoviću žao mi je što to čujem !
Ono što vam ja mogu reći iz mog, sada već mogu da kažem, bogatog iskustva je sledeće:
Ako imate problem sa testosteronom on može da bude razlog vaših problema kao i spermatogeneze a prolaktin iako je iznad normale nije kritičan jer koliko su meni rekli tek kada se poveća višestruko onda može da izazove impotenciju. Konkretno ja imam konstantno povećan prolaktin već par godina i kod mene se njegova vrednost kreće od oko 570 - 600 ! Iako je duplo veći od dozvoljenog ja nemam problema sa impotencijom ali imam problema sa spermogramom.
Bitna stvar je vreme kada vadite krv da bi ste izvadili hormonski status - ne znam da li su vam to rekli jer se nivo hormona menja tokom dana !
Jedna stvar kod vas mi je privukla pažnju a to je kada ste rekli da ste nalaz testosterona ponovili u drugoj laboratoriji , drugom metodom. Da li bi ste mi rekli o čemu se radi ako ste upoznati jer to prvi put čujem ?
Probajte malo da se opustite da ne mislite na vaš trenutni problem jer iako vi kažete da nemate problema on se verovatno javlja podsvesno !
Želim vam puno uspeha u daljem lečenju !!!
Ono što vam ja mogu reći iz mog, sada već mogu da kažem, bogatog iskustva je sledeće:
Ako imate problem sa testosteronom on može da bude razlog vaših problema kao i spermatogeneze a prolaktin iako je iznad normale nije kritičan jer koliko su meni rekli tek kada se poveća višestruko onda može da izazove impotenciju. Konkretno ja imam konstantno povećan prolaktin već par godina i kod mene se njegova vrednost kreće od oko 570 - 600 ! Iako je duplo veći od dozvoljenog ja nemam problema sa impotencijom ali imam problema sa spermogramom.
Bitna stvar je vreme kada vadite krv da bi ste izvadili hormonski status - ne znam da li su vam to rekli jer se nivo hormona menja tokom dana !
Jedna stvar kod vas mi je privukla pažnju a to je kada ste rekli da ste nalaz testosterona ponovili u drugoj laboratoriji , drugom metodom. Da li bi ste mi rekli o čemu se radi ako ste upoznati jer to prvi put čujem ?
Probajte malo da se opustite da ne mislite na vaš trenutni problem jer iako vi kažete da nemate problema on se verovatno javlja podsvesno !
Želim vam puno uspeha u daljem lečenju !!!
halo svima
samo da vam kazem da poviseni fsh nema veze sa spermogramom
to su nama ovde rekli u nemackoj urolog i ginekolog
kod spermograma glavnu ulogu ima testosteron ako on nije uredu e onda je spermogram los
inace zivimo u nemackoj i mi imamo tajk problem
tj kod nas je malo cudno jer kod moga muza taj testesteron je dobar ali opet spermogram je los
tako da sada idemo dalje na preglede pa cemo videti sta je u pitanju
to su nama ovde rekli u nemackoj urolog i ginekolog
kod spermograma glavnu ulogu ima testosteron ako on nije uredu e onda je spermogram los
inace zivimo u nemackoj i mi imamo tajk problem
tj kod nas je malo cudno jer kod moga muza taj testesteron je dobar ali opet spermogram je los
tako da sada idemo dalje na preglede pa cemo videti sta je u pitanju
Slavojka nije tačno da FSH nema veze sa spermogramom !
Svi gore pomenuti hormoni imaju veze sa spermogramom. FSH hormon je folikostimulirajući hormon i on utiče na spermatogenezu odnosno na razvoj spermatozoida.
I ja sam živeo u NL i zbog njihovih doktora sam se i vratio ovamo jer ono tamo je katastrofa !
Ako su ono doktori ja sam TESLA !
Moj savet vam je da promenite doktora ili da nadjete nekog našeg koji je dobro upoznat sa ovom problematikom !
Da li ste uopšte tamo radili analize na Klamidiju, Ureaplazmu i Mikoplazmu ?
Srećno !
Svi gore pomenuti hormoni imaju veze sa spermogramom. FSH hormon je folikostimulirajući hormon i on utiče na spermatogenezu odnosno na razvoj spermatozoida.
I ja sam živeo u NL i zbog njihovih doktora sam se i vratio ovamo jer ono tamo je katastrofa !
Ako su ono doktori ja sam TESLA !
Moj savet vam je da promenite doktora ili da nadjete nekog našeg koji je dobro upoznat sa ovom problematikom !
Da li ste uopšte tamo radili analize na Klamidiju, Ureaplazmu i Mikoplazmu ?
Srećno !
SQL napisao:Evo ja ću da ti napišem vrednosti koje su kod mene u listi a koju sam dobio kada sam vadio nalaze pomenutih hormona !
Vrednosti u drugom postu su provereno tacne. Postoji mogucnost da je u prvom postu greska u mernoj jedinici. Mozda se mislilo na ng/mL. Odnos nmol/l i ng/ml je 3.5 (primer 8.7 nmol/L = 2.5 ng/mL)Markovic napisao:Hvala na pomoci ali normalne vrednosti koje se nalaze u nalazima koje ja posedujem se razlikuju od Vasih..naime,ja sam krajem novebra i pocetkom decembra 2006. uradio najpre jednu a potom ponovio analizu muskih hormona u sklopu uroloskog ispitivanja na VMA,prvi na nuklearnoj medicini a potom u centralnoj laboratoriji VMA,na petom spratu..u prvoj analizi se pokazao navodno,nizak nivo testosterona,svega 6,3 nmol/l (u zagradama pise za muskarce 8,0-41,0)
los ti ovaj linkScorpio napisao:http://www.inep.co.yu/analize/referentne.html
Nije los link nego sigurno koristis operu ili mozilu pokusaj sa IE-om, kod mene radi!
evo jos jedan koristan link
http://www.pinelandpress.com/faq/hormonelevels.html
evo jos jedan koristan link
http://www.pinelandpress.com/faq/hormonelevels.html