SAVET

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
strahinja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2007 4:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

SAVET

Post od strahinja »

Imam jeda mali problem,pre nesto vise od pet-sest dana sam primetio neku belu tecnost na donjem vesu narocito ujutro kada se probudim,e sad bio sam kod urologa pre toga(doduse dok sam imao samo peckanja pri mokrenju,bez tog sekreta) i on mi je rekao da uradim u laboratoriji sledece:bris uretre na Chlamaydiu trachomatis,Mycoplasma i Ureaplasma urealitcum,bris uretre na bakteriolosku kulturu sa AB,spermokuturu sa AB,urin na Trichomonas vaginalis. Posto je sve ovo u laboratoriji dosta skupo otprilike 5500,00din,zamolio bih vas da mi kazete o cumu se radi i da li je neophodno da uradim sve te nalaze ili nesto i ne moram. SVAKI SAVET JE DOBRODOSAO.
UNAPRED ZAHVALAN
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Pa sve ovo je zaista neophodno,tacnije ne samo to nego jos neke stvari.
Ali ono sto je osnovno je bris uretre i spermokultura.
Pa ako se tu nista ne pojavi onda mozes da radis i te ostale nalaze.
Naravno,neces onda znati da li eventualno imas i te ostale bakterije koje mogu da budu maskirane nekim obicnim (ove druge su mnogo opasnije)
strahinja
Novi član
Novi član

Post od strahinja »

HVALA NA SAVETU,IMAM JOS JEDNO PITANJE.KAD BUDEM URADIO PRVO TE DVE ANALIZE,DA LI JE BOLJE DA URADIM ONU PCR METODU,IAKO JE DOSTA SKUPLJA,TJ DA LI ONA TEST SAMO ZA HLAMIDIJU ILI SE JOS NESTO VIDI ODATLE,PITAM VAS OVO DA MI NEBI U LABORATORIJI PARE OTIMALI ZA ISTE TESTOVE.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Hlamidija se otkriva posebnom tehnikom tako da se u okviru pregleda obicnog brisa uretre ona ne gleda,tj ne vidi se.Znaci ako zelis da znas da li imas hlamidiju( moj je savet da to ipak proveris,bakterija je podmukla i moze dovesti do velikih problema pa i steriliteta) moraces da uradis poseban test za nju.
strahinja
Novi član
Novi član

Post od strahinja »

Hvala puno,sutra pravac BIOTEST
Odgovori