molio bih za odgovor...

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
bugi83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 7:42 pm

molio bih za odgovor...

Post od bugi83 »

ako neko moze da mi kaze kakvi su mi rezultati spermograma bio bih veoma zahvalan...

a analiza glasi...

izgled-normalan
viskoznost-normalna
volumen-3 vl
broj spermatozoida 98 000 000 u 1 ml

pokretljivost

u toku prva 2 casa posle 3 casa
aktivnih 40% 35%
u mestu 10% 10%
nepokretnih 50% 55%

aglutinacija ++
leukociti 6-8
eritrociti 2-3

pa ako neko moze da mi kaze kakav mi je spermogram posto doktor nije hteo da me operise...a nista mi nije rekao...inace imam prosirenu venu...unapred hvala
nesat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

komentar spermograma

Post od nesat »

Tvoj spermogram nije los, izuzev pokretljivosti i leukocita. Ni eritrocita ne bi trebalo da bude u spermi.
CUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!
bugi83
Novi član
Novi član

Post od bugi83 »

znam da mi je pokretljivost losa :( , ali jel moze neko samo da mi pojasni sta su leukociti, a sta su eritrociti...i sta da radim da to dovedem u normalu...i nesat hvala ti sto si odgovorio :)
nesat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

odgovor

Post od nesat »

Leukociti su bela krvna zrnca i njihovo prisustvo u spermi u vecem broju ukazuje na neku upalu, odnosno infekciju.
Eritrociti su crvena krvna zrnca i njih takodje ne bi trebalo da bude u spermi. Mogu da ukazuju na neko malo krvarenje, pa treba otkriti odakle potice i sta ga je prouzrokovalo.
Treba da se obratis urologu, koji ce ti dati dalja uputstva. Verovatno ce ti uvesti neki antibiotik.
bugi83
Novi član
Novi član

Post od bugi83 »

thanks nesat :P
nenad74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 10, 2006 1:27 pm

Post od nenad74 »

I ja sam imao slične nedoumice, i meni su bili nejasni ti leukociti ali u praksi se pokazalo da to nije imalo veze.
Ako ne nađeš nekog stručnog da ti protumači-budi miran jer se u mom slučaju pokazalo da nema nekog uticaja na plodnost.
Sve najbolje!
Odgovori