ako neko moze da mi kaze kakvi su mi rezultati spermograma bio bih veoma zahvalan...
a analiza glasi...
izgled-normalan
viskoznost-normalna
volumen-3 vl
broj spermatozoida 98 000 000 u 1 ml
pokretljivost
u toku prva 2 casa posle 3 casa
aktivnih 40% 35%
u mestu 10% 10%
nepokretnih 50% 55%
aglutinacija ++
leukociti 6-8
eritrociti 2-3
pa ako neko moze da mi kaze kakav mi je spermogram posto doktor nije hteo da me operise...a nista mi nije rekao...inace imam prosirenu venu...unapred hvala
molio bih za odgovor...
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
komentar spermograma
Tvoj spermogram nije los, izuzev pokretljivosti i leukocita. Ni eritrocita ne bi trebalo da bude u spermi.
CUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
odgovor
Leukociti su bela krvna zrnca i njihovo prisustvo u spermi u vecem broju ukazuje na neku upalu, odnosno infekciju.
Eritrociti su crvena krvna zrnca i njih takodje ne bi trebalo da bude u spermi. Mogu da ukazuju na neko malo krvarenje, pa treba otkriti odakle potice i sta ga je prouzrokovalo.
Treba da se obratis urologu, koji ce ti dati dalja uputstva. Verovatno ce ti uvesti neki antibiotik.
Eritrociti su crvena krvna zrnca i njih takodje ne bi trebalo da bude u spermi. Mogu da ukazuju na neko malo krvarenje, pa treba otkriti odakle potice i sta ga je prouzrokovalo.
Treba da se obratis urologu, koji ce ti dati dalja uputstva. Verovatno ce ti uvesti neki antibiotik.