visak gvozdja molim za objasnjenje

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
sbuzic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 3:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

visak gvozdja molim za objasnjenje

Post od sbuzic »

trudnica sam u cetvrtom mesecu trudnoce pa bih molila da mi se objasni (ako je mozda moguce neki doktor)sta treba da radim s obzirom da mi se vec dva puta pojavljuje visak gvozdja u krvi prvi put je bilo 29.9 a sada je 34.9 a reherence idu od 6-26.Inace nosim blizance pa sam ocekivala da ce kako trudnoca bude napredovala bebe uzimati gvozdje i da ce se ono smanjiti,medjutim ono je sada jos vece.Zaboravila sam i to da napomenem da mi je hemoglobin 109 a eritrociti 3.46.Molim za odgovor
ljuna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am

Post od ljuna »

UZIMATE LI NESTO OD VITAMINA, MAMAVIT ILI NESTO DRUGO?
PRE VADJENJA KRVI DA BI VREDNOST GVOZDJA BILA VALIDNA TREBA DA NAPRAVITE PAUZU 15 DANA I DA NE PIJETE NIKAKVE PREPARATE.

U PROTIVNOM SE ODREDJUJE FE IZ LEKA?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Kakve su analize ALT, AST, Gama GT, alkalna fosfataza, bilirubin.....??!!

Da li je to radjeno??!!
sbuzic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 3:47 pm

visegradska na prvom mestu

Post od sbuzic »

ne uzimam preparate jos od prvog nalaza pre mesec dana kada je gvozdje bilo 29,a sada sam ukinula i folnu kiselinu.Ostali rezultati su u granicama normale transaminaze,bilirubin sem eritrocita i hemoglobina koji su nesto nizi-ert-3.46,hmb-109.Svakako puno vam hvala
Odgovori