nalaz urina
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
nalaz urina
Molim vas da mi objasnite od cega potice glukoza u urinu? Vrednost glukoze mi je 1! Slatkise ne konzumiram jedino od slatkog sto koristim je sladoled i to jedan dnevno i ne bas svaki dan! Da li je moguce da mi je to od njega! Inace pila sam uvin caj nedelju dana (tako mi rekla doktorica) i kad sam ponovila analizu nalaz mi je bio isti,bez promena! Unapred zahvalna na vasim objasnjenjima! 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Glikozurija se javlja kod dijabeticara, ali i kod drugih bolesnika, pa i kod zdravih ljudi usled privremene ili trajne greske u preuzimanju glukoze. Postoji slozen mehanizam reapsorpcije glukoze, koja iz krvi udje u bubrezne kanale, pa se posle aktivno preuzima nazad u krv... Na ovaj mehanizam utice vise faktora. kada u standardnoj lab. urina vidimo jedan znak "+" pored glukoze, obicno ne trazimo nista od dopunskih pregleda, samo proverimo glikemiju (ako nije radjena) ili sacekamo sedmicu ili dve i potom ponovimo pregled urina.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
nalaz urina
Hvala na objasnjenju! Samo da dodam da mi je u krvi glukoza dobra tj. 3,9 a normalne vrednosti se krecu od 3,4-6,1! Samo mi je u urinu povisena i iznosi 1! Unapred hvala!