Ja imam povecanu proteinuriju i to dosta!
da li neko ima iskustva s tim!
24h proteinurija
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Proteinurija mi je trenutno 2.9!Najveca mi je bila 3.6 a njmanja0.32!
Imam sistematski lupus !
Planiram trudnocu ali nikako da mi se spusti proteinurija!Trenutno pijem pronizon naizmenicno 5-10mg i kapsule cellcept !
Ali sam se i ugojila oko 15 kg i sada radim na tome da skinem te kile jer mislim da ce biti bolje i za proteinuriju!
Sta imate da mi kazete o tome?I koliko je opasna tolika proteinurija u trudnoci?
P.S-suprug i ja smo pokusavali da ostanem trudna ali nikako ne ide pa mi je ginekolog predlozio klomifen za stimulaciju jajnika!Sta mislite o tome?
Hvala
Imam sistematski lupus !
Planiram trudnocu ali nikako da mi se spusti proteinurija!Trenutno pijem pronizon naizmenicno 5-10mg i kapsule cellcept !
Ali sam se i ugojila oko 15 kg i sada radim na tome da skinem te kile jer mislim da ce biti bolje i za proteinuriju!
Sta imate da mi kazete o tome?I koliko je opasna tolika proteinurija u trudnoci?
P.S-suprug i ja smo pokusavali da ostanem trudna ali nikako ne ide pa mi je ginekolog predlozio klomifen za stimulaciju jajnika!Sta mislite o tome?
Hvala
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Jos jednom moram da Vas zamolim da pored broja stavite i jedinice. Da li se radi o gramima na dan ili o necemu drugom? Kod SLE je proteinurija uobicajena, ali ako ne postoji gubtak u telesnoj masi ( akod Vas postoji i 15kg viska, ako sam dobro razumeo) onda to nije alarmantno.Imate li otoke, kakav je klirens kratinina u 24-satnom urinu? Koliki je nivo albumina u krvi?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Evo jedinice za proteinuriju 3.6g/dU i poslednja je 2.9g/dU
Pise samo kreatinin (bez klirens) on je poslednji bio 98 umol/L
Za Albumine ne znam mozda i ima ali ne znam da procitam!
Imam sa otpusne liste rezultat kreatinina klirens i pise ovako normalizovani 142ml/min/1.73m(na kvadrat)!Zanima me kakav je to nalaz!Da li je dobar ili ne?To je od pre dve godine!Trazicu sada da mi sve urade!
Zanima me koja je razlika izmedju kreatinina i kreatinina klirens?
I sta to znaci?
Hvala!
Ja se nadam da sam jasnije napisala!
Pise samo kreatinin (bez klirens) on je poslednji bio 98 umol/L
Za Albumine ne znam mozda i ima ali ne znam da procitam!
Imam sa otpusne liste rezultat kreatinina klirens i pise ovako normalizovani 142ml/min/1.73m(na kvadrat)!Zanima me kakav je to nalaz!Da li je dobar ili ne?To je od pre dve godine!Trazicu sada da mi sve urade!
Zanima me koja je razlika izmedju kreatinina i kreatinina klirens?
I sta to znaci?
Hvala!
Ja se nadam da sam jasnije napisala!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Klirens kreatinina je sposobnost bubrega da ociste odredjeni broj mililutara krvi od kreatinina za odredjeno vreme. izrazava se obicno u ml/min i normalan je oko 125,a tolerantan sve do ispod 90, neki kazu i do 50ml/min. Kreatinin za sebe u nalazima je vrednost kreatinina u krvi, normalna je oko 115. Vase vrednosti su u redu. Proteinurija je visa, ali nije jos uvek za paniku. Uradite kompletne lab analize i UZ bubrega.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine