Pomoc

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Dija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2007 1:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pomoc

Post od Dija »

Pre 3 godine sam osetila bolove u donjem delu ledja. U to vreme sam 2 do 3 puta nedeljno isla u teretanu. U sklopu teretane je bio i trener, koji je na moje zaljenje rekao da je to verovatno zato sto nisam dobro radila trbusnjake na krivoj klupi. Prestala sam da ih radim, i poceli smo raditi vezbe istezanja. Par dana posle, ruke i noge su mi pocele trnuti. Neobjasnjiv bol u misicima. Prilikom podizanja tegova desavalo mi se da mi se ruke skroz ukoce u nekom polozaju i postanu bolne. Nisam podizala veliku tezinu tegova. Otisla sam kod neurolga kao sto su mi svi predlagali, njena dijagnoza je bila istrosena kicma. Nije mi snimila kicmu. Imam bolove u ramenu, koji znaju da budu jakog intenziteta. Danas mi ruka deluje kao da nije moja. Kao da hoce da utrne. Ruke posebno znaju da me bole prilikom nekog ustaljenog posla. Npr. dugo pranje casa izaziva neki neprijatan osecaj i bol duz cele ruke i ramenu. Slican bol imam i u kolenu prilikom dugog sedenja u turskom sedu, ili prekrstenih nogu. Bol kada ispravim nogu je nepodnosljiv i blokira mi sve do kukova. Lekar je rekao da je to upala tetiva i preporucio mi je lek. Posle tog leka kolena su mi bolje ali su bolna i dalje. Molila bi za bilo kakvu pomoc. Unapred zahvalna.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

To sto su Vam rekli su otprilike nebuloze najblaze receno. Iz ovoga sto ste Vi napisali, rekao bih da se radi o Sy. Lumbale i Sy. Cervicobrachiale. Treba da snimite vratnu i LS kicmu. S obzirom da je ovo stanje trajno, ne ocekujte neki boljitak, jer ga ne moze biti, ali makar mozemo da Vas oslobodimo tegoba. Nakon ovih pregleda, potrebno je da se javite fizijatru koji ce da Vam pokaze i da spisak vezbi i zastitnih polozaja za kicmu, koje cete u pocetku sprovesti sa terapeutom, a potom sami.
Niste naveli koliko imate godina, koliko ste visoki i teski. Ako ste gojazni, moracete sto je moguce pre da skinete visak kilograma, jer su oni stravicno pogubni po kicmu.
Sve najbolje.
Dija
Novi član
Novi član

Post od Dija »

Imam (nepunih) 30 godina. Visoka sam 167cm a teska 54 kg. Nikad nisam bila gojazna. Nedavno sam isla i na snimanje kicme, sad vidim da to nisam napisala, i lekar opste prakse mi je rekao da imam krivu kicmu. Nije me slao nigde za to. Dali je moguce da od krive kicme ne mogu da se sluzim rukama kao sto sam se sluzila do pre par godina? To me strasno iritira. Nemogu da drzim ruku ni iznad glave dugo vremena, jer se i tada javlja neprijatan osecaj od ramena duz cele ruke. Hvala na savetu. Obraticu se lekaru opste prakse opet i zatraziti uput kod fizijatra.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ehh, utesno za nas deblje - i potvrdno za moje decenijsko i duze zapazanje: ipak lumbaln sindrom nije u tolikoj korelaciji sa kilazom...

Zaista je zapanjujuce kakva sve objasnjenja daju pojedine kolege (taj vas lekar opste prakse) i treneri i ostali "strucnjaci". Na svu srecu, ovde je kolega Miodrag, koji je sjajan ortoped, pa sada znate sta dalje.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Dija
Novi član
Novi član

Post od Dija »

Zahvaljujem vam obojici..Nije da mi je bas jasno od cega ja onda "bolujem", ali barem ste me uputili na sledece korake..
Dija
Novi član
Novi član

Post od Dija »

dr ivica napisao: Zaista je zapanjujuce kakva sve objasnjenja daju pojedine kolege (taj vas lekar opste prakse) i treneri i ostali "strucnjaci".
Nisam vam ja sve "dijagnoze" ni navela.. Bilo je i da su mi "ramena ispala iz lezista", da su mi srasli prsljenovi, da mi cirkulacija nije dobra, da mi je prikljesten zivac, da mi atrofiraju misici..Sve su mi to rekli ljudi koji se bave medicinom, u nasim ne obaveznim razgovorima. Slali su me i na ekg, i to sam ispustila.. Ispostavilo se da imam aritmiju, ali doktorica je rekla da sam mlada za lekove(?!) i da se nada da se necemo vise videti.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Moracu ovog puta da se suprotstavim uvazenom kolegi dr ivici iz razloga sto kod ljudi koji IMAJU nacetu kicmu, povecana telesna tezina i te kako igra ulogu u njihovom zivotu, jer sirota kicma mora da nosi sav taj balast. To Vam je kao da u lift u kome je do pola puklo jedno celicno uze udje 5 ljudi iako je predvidjen za 3 osobe. To bi bilo slikovito objasnjenje. Povecana telesna tezina ne igra ulogu samo kod ljudi koji imaju zdravu kicmu. Inace smatram i da je kolega odlican lekar koji je nebrojenima ovde pomogao svojim savetima. Samo nastavite tako. Sreca pa ima jos ovakvih lekara.
Dija uradite ono sto sam Vam savetovao, i ako mozete okacite te snimke ovde na forum, to bi bilo idealno. Najlakse cete ih dobiti ako digitalnim fotoaparatom, ili mobilnim telefonom slikate RTG snimak dok je na negatoskopu. Kriva kicma vrlo lako moze da bude uzrok Vasih tegoba, ali bez pregleda i RTG snimka to je NEMOGUCE utvrditi.
Sto se Vase aritmije koju ste naveli tiche, ako imate neki stari EKG mogli biste da ga snimite na isti nacin i okacite ovde, pa cemo se kolege i ja potruditi da i to razjasnimo. Mislim da su u pitanju bile benigne ventrikularne extrasistole kojih je do 6 u minuti dozvoljeno. Ako je nesto drugo, imali biste Vi i druge tegobe.
Nazalost lako je ovako napamet pricati, treba tu jos dosta da se odradi i da se pogleda. Ipak je svaki pacijent pricha za sebe.
Sve najbolje.
Dija
Novi član
Novi član

Post od Dija »

Hvala vam dr. Nikodijevic na trudu. Poslusacu vas savet, a sto se snimaka, potrudicu se i to da uradim.Nadam se samo da ce mi u ponedeljak doktor opste prakse hteti ispisati uput za fizijatra.
Odgovori