naprsnuce prsljena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
matea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 7:56 am

naprsnuce prsljena

Post od matea »

Molim vas za sto vise informacija. Sestra mi zivi u Canadi, trenutno je u bolnici, naprsnuce 5 vratnog prsljena, nemam tacnu medicinsku dijagnozu na latinskom jer lekari kod njih ne daju papire u ruku. Stavili su joj korset sa nekim sipkama i kaisevima koji treba da nosi 3 meseca, ima strasne bolove, daju joj morfijum, nakon 3 meseca ce odluciti da li je potrebna operacija. Nije dozivela nikakav pad ni udarac, a vec duze vreme ima probleme sa bolovima u kicmi, ali su se frljali sa svakavim dijagnozama od oseoporoze do reumaticnog artritisa. Moze li to prouzrokovati naprsnuce. Ako je neko imao susret sa ovakvim problemom, molim vas za sto vise informacija.
zabrinuta sestra
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ako sigurno nije imala nikakvu traumu, onda to naprsnuce moze da potice od ovoga sto ste sve naveli. Ovo sto su sada stavili sluzi da fiksira vrat, i da ne dozvoljava da se on pomeri, kako se taj prsljen ne bi pomerio, i napravio zaista veliki belaj.
Sve najbolje.
matea
Novi član
Novi član

Post od matea »

Hvala vam na odgovoru. Zaboravila sam samo da napomenem da mi je sestra 70-o godiste, 37 godina, ako to ima ikakvog uticaja vezano za osteoporozu.
Hvala jos jednom
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa teoretski... Jel ima jos menstruaciju? U ovom periodu ako se pojavi menopauza, sto nije nemoguce, cesce su komplikacije u vidu osteoporoze... Treba u svakom slucaju da se javi endokrinologu.
Sve najbolje.
matea
Novi član
Novi član

Post od matea »

Da, jos uvek ima uredan menstrualni ciklus. Da li je moguce da poremecaj lucenja hormona izazove problem s kostima i sta je potrebno ispitati, da li je to stitna zlezda ili jos nesto?
Izvinite ako Vam dosadjujem, medicina mi nije bliska pa mozda pitam neke stvari koje deluju smesno.Hvala vam puno na vasem trudu i dobroj volji.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ovo sad vec prelazi u ruke endokrinologa, ali pre svega treba proveriti stitnu i parastitnu zlezdu, odnosno TSH, T3, T4 (stitna zlezda) i parathormon (PTH - parastitna zlezda), potom obavezno uraditi nivo kalcijuma u krvi, i eventualno scintigrafiju stitne zlezde.
Sve najbolje.
Odgovori