Pitanje za mr. Silvia

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Pitanje za mr. Silvia

Post od mirja »

:cry: Mozete li mi reci dali u Beogradu ima zamena za minocyclin?
Hvala na odgovoru :wink:
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Minociklin je noviji antibiotik iz grupe tetraciklina,kod nas nije registrovan a direktne paralele nema. Minociklin je konforan za upotrebu, obično se kod akni koristi 1x na 24 h. Žao mi je, ali nema... :(
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

za silvia: mozete li mi vi rijesiti dilemu oko duzine terapije ovim antibiotikom, jer u upustvu onoga kojeg sam ja na nabavio (njemacki minocyclin, SKID, proizvodjac Wintrop) stoji da se uzima 6 sedmica dok ga americki korisnici, nasao sam to na internetu, piju minimum 6 mjeseci.

unaprijed hvala
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Doziranje i dužina trajanja terapije se određuje individualno. Ja nemam iskustvo sa tim lekom, ali sam siguran da ga ja, lično, ne bih koristio duže vremena, jer postoje velike šanse da se dobije orofaringealna ili genitalna kandidijaza, koja se posle dugo vremena leči.
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

mr ph. Silvio napisao:Doziranje i dužina trajanja terapije se određuje individualno. Ja nemam iskustvo sa tim lekom, ali sam siguran da ga ja, lično, ne bih koristio duže vremena, jer postoje velike šanse da se dobije orofaringealna ili genitalna kandidijaza, koja se posle dugo vremena leči.
:-? Katastrofa! Ljudi pa kad ovo sve cujem uzasavam se? Sta da se radi? :cry:
Odgovori