SKORO ANOREKSIJA-KAKO SE UGOJITI

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
iva015
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

SKORO ANOREKSIJA-KAKO SE UGOJITI

Post od iva015 »

Visoka sam 170cm,a imam 48 kg,tj. od 46 do 48,variram.Uopste nemam apetit i desi se da po ceo dan nista ne stavim u usta.Kao devojka sam imala oko 60kg,ali sam posle ovog drugog porodjaja jako smrsala.Da napomenem da su mi ciklusi redovni,ali mi je kosa jako loseg kvaliteta,nokti brzo pucaju i listaju se,lice jako suvo i sklono bubuljicama (a sve je pre bilo obrnuto).Nemam problema u braku,nemam stresa ali me cela ova situacija jako nervira.Sama sam sebi kao kostur,trticna kost mi strci,sva rebra mogu da prebrojim,sisa uopste nemam,neka bedna dvojcica (a nekada 5).Jedina dobra stvar je apsolutno ravan stomak bezstrija,i uopste sam bez celulita.pocela sam da pijem oligovit,ali nista,muka mi kad pomislim na jelo.Pomozite mi,osecam da sam na samoj ivici bolesti.Sta da jedem da bih se ugojila a da mi to ne bude naglo jer mi bude zaista jaaako muka kad jedem??? :roll: :cry:
mala garava
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Pogledaj temu gastroenterologija, vec je pomenut takav problem.
ema31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 5:44 pm

Post od ema31 »

imas moj odgovor na "pitanja i odgovori"
nema potrebe otvarati dve teme na istom forumu...
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Kontakt:

Post od vuksa »

povecaj unos ugljenih hidrata,proteina...jedi dosta pirinca,krompira,tunjevine,belog mesa,ella sira,kupi mozda neki suplement i pomocice ti 100%
Jenny83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:22 pm

Post od Jenny83 »

Iva, ja imam isti problem. Ja sam visoka 173 a kilaza mi je bila 50kg sada sam na 52 (jedva). I isto tako nemam apetit!

Pre dve godine sam imala stresnu sitauciju posle koje sam naglo izgubila 10kg i od tada ne mogu da se povratim. Psihicki i emocionalno sam super vec godinu i po dana ali ja apetit nemam pa nemam! Ja sam u stanju da tri dana ne stavim nista u usta i nista mi ne bi bilo.

Pokusala sam sa biomedom 6, beviplexom, oligovitom, tabletama pivskog kvasca, cak sam i pravi kvasac jela jer sam cula da je dobar u povecanju apetita - meni nista ne pomaze!

I nisam znala sta cu drugo - ne mogu sebe takvu vise da gledam, pa sam uradila sve analize (krv, stitna zlezda, urin...) i sve mi je u redu i sada sam zakazala pregled kod nutricioniste 22.05. pa cu joj odneti sve te nalaze i da vidim sta ce mi reci.

Mogu ti javiti ako te interesuje, ako mi prepise neku dijetu za gojenje...
Odgovori