Pomoc djecaku 3 god HITNO

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
SRBIJA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 12, 2006 8:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pomoc djecaku 3 god HITNO

Post od SRBIJA »

Javljam se sa jednim problemom ako je to nazovimo problem,nas djecak ima 3 godine i 3 mjeseca i kod svakog izmokravanja njemu se duva baloncin na vrhu (pise) ali se vidi otvor pri mokrenju.Bojimo se da nije Fimoza.Njega nista to ne boli a na nekim zdravstvenim stranicama smo procitali da se to hoce pojaviti kod djecaka u tom zivotnom dobu.Odnosno da se kozica pocinje odvajati u trecoj godini i da to nije opasno.Bili smo kod Urologa i on je samo kratko pogledao i odmah je kazao da se treba operisati i to kod njega u privatnoj ambulanti.Pitali smo ga i za kreme on kaze da kreme ne mogu nista pomoci,mi mu nismo navlacili kozicu-mislim vjezbali.Jer nam je djeci doktor rekao da to nije potrebno i da ce samo spasti.Pa vas zato molim da mi doktor odgovori na ovo pitanje...Bio bih vam zahvalan.Pozdrav.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

U pravu ste,to jeste FIMOZA.
Kod dece se problem mnogo lakse resava nego kod odraslih.Moguce je resiti problem na sledeci nacin.
Krem Didermal ujutru i uvece 15 dana mazati,u toploj vodi kad kupate dete lagano vuci kozicu na dole(znate kako to izgleda kod odraslih,kod dece isto tako treba da se pomera i izgleda),Nakon 15 dana,praviti pauzu 5 dana,nastaviti da vuceta kozicu.Zatim opet 15 dana mazanja a kozu vuci malo energicnije.Moze se desiti da kozica popuca po obodu ali to je ocekivano cim se tako manipulise.
Sve u svemu svodi se na mazanje kreme (moze i par meseci) i razvlacenje koze i videcete,nece ostati bez rezultata.
Moze se desiti da kozu ne mozete razvuci dovoljno jer dete place i otima se pa da onda sa takvim nalazom odete kod lekara-on ce vam i tada preporuciti operaciju.To je i tada nepotrebno,samo nastavite da mazete kremu po 15-20 dana u toku meseca i problem ce se resiti.
Ako se pak koza ni malo ne pomeri onda to znaci da niste dovoljno razvlacili.
Ako se desi da se nakon povlacenja koze javi nesto belo iz te rupice,nemojte da se uplasite,tonije gnoj (iako lici) to je nakupina zlezdanog sekreta koji ni je mogao da otice zbog fimoze.
SRBIJA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 12, 2006 8:29 pm

Post od SRBIJA »

Hvala vam puno bas smo bili zabrinuti mada smo posumnjali u ovog doktora,posto smo mi u stranoj zemlji a oni nisu nama bas naklonjeni i uveliko to rade-mislim prave nepotrebne operacije kako bi naplatili od zdravstvenih osiguranja velike iznose.Sad cemo da se drzimo te kreme koju ce mo dobiti iz rodnog mjesta,jer ovamo je nemoguce ...a jos da dodam da djecak nema nikakvog crvenila ili otoka nista...sto bi bio znak upale.Hvala vam jos jednom i sretno vam bilo gdje god krenuli.

Pozdrav od male familije :D
Odgovori