proteza lakta

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
chichocka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 11, 2007 7:59 pm

proteza lakta

Post od chichocka »

zanima me da li postoji proteza ili implant samo za lakat.posle saobracajne nesrece smrvljen lakat,radjena operacija u urgentnom centru i postavljeni fiksatori noseni 4 meseca posle cega nije doslio do spajanja kostiju ,nakon toga infekcija koja je zahvatila deo kosti iznad lakta i posle na ortopediji na banjici radjena revizija i ociscena infekcija i odstranjeno 7 cm kosti.(fizicki nedostaje 7 cm kosti i deo laktaznaci nema spoja....na ortopediji na banjici zele da stave Elizarov aparat da bi izduzili kost .mene interesuje da li postoji neka mogucnost vestacke kosti i lakta da ne bih nosio aparat 6 meseci.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Naravno da postoji totalna proteza lakta. Izuzetno je skupa, reda 350-400.000 dinara. Medjutim ne znam da li se kod nas ta operacija radi. Ako se ne radi, izaci ce Vas visestruko, tacne cene ne bih znao da Vam kazem. Za 7 cm kosti koje Vi navodite Ilizarovljev aparat treba nositi duze od 6 meseci, 9-12 otprilike, a i rezultati lecenja nisu toliko sigurni. Ipak mislim da Vam je ponudjena najbolja alternativa.
Sve najbolje.
chichocka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 11, 2007 7:59 pm

Post od chichocka »

hvala u svakom slucaju.a da li mozda znate gde mod
gu da saznam vise o implantu koji bi meni trebao za lakat..neki sajt.ime doktora ili bolnice.moze da bude i u inostranstvu.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Raspitacu se ovih dana pa cu da Vam javim.
Sve najbolje.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Sto se tice proteze lakta, ona ne spada u standardne intervencije koje pokriva osiguranje. To ne znaci da protezu morate da platite, vec da bolnica mora da trazi posebno odobrenje za nabavku.
Poseban je problem sto ste imali infekciju... To znaci da su vam sanse za nastanak infekcije posle ugradnje proteze lakta bar tri puta vece nego kod osoba koje infekciju nisu imale.
Sem toga, ugradjivanje proteze lakta ne daje lakat koji je funkcionalan kao zdrav i nikada povredjivan. Obim pokreta jeste normalan, ali takav lakat nije podoban za podnosenje opterecenja koje zdrav lakat moze da podnese. Postoji rizik od mehanickog razlabavljenja proteze.
Sto se tice Ilizarov aparata, racunajte da vam treba jedan dan za 1mm produzenja, i posle toga bar 2-3 meseca da kost zaraste dovoljno da aparat moze da se skine.
Odgovori