ASTO titar jako povišen 1740!
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 08, 2007 2:19 pm
ASTO titar jako povišen 1740!
Godinama sam imala gnojave angine i lečena sam penicilinskim injekcijama. U "uzrastu" od 42 godine predložili su mi operaciju krajnika ali su me pre toga uputili da uradim ASTO titar koji je bio 1740, (referentna gornja granica je 200), zatim posle mesec dana 1600, a posle primanja jedne injekcije ekstencilina pao je na 940 (mada sam koristila paralelno i narodni sirup bokvice). U medjuvremenu ispitivanjem kod gastroenterologa nadjene su mi ciste na jetri, pankreasu, slezini. Želudac - gastritis. Test na ehinokokus negativan. Skener kaže da se radi o cistama. Šta kazuje ovaj veliki ASTO titar i da li on ima veze sa krajnicima ili je nešto drugo u pitanju (šta može biti)?. Ja se generalno malaksalno osećam već godinu dana. Hvala svima koji mi savetom pomognu.
Poz,
slusaj radi se o antistreptolizinu O,i najcesce predstavlja indikator infekcije streptokokama. Penicilin je tu jedino rijesenje i mislim da je terapija extencilinom trebala biti nastavljena,a ne prekinut bar jos jedno tri,cetiri inekcije na po tri nedelje,a onda vidjeti kako stoji titar.
Upala grla i krajnika je najcesce izazvana streptokokama,ali ekstrakcioja krajnika se preporucije kada njihovo vadjenje ima vise koristi nego stete,kod djece najcesce. Pretpostavljam da znas da su oni prva linija odbrane i da,kada se o ni izvade, infekcije cesce zahvataju donje disajne puteve, bronhije ili pluca.
Mislim da je pametno da odradis ASTO ponovo i vidis sa lekarom o terapiji penicilinima i poslije extencilinim ili da se obratih imunologu.
POzdrav
slusaj radi se o antistreptolizinu O,i najcesce predstavlja indikator infekcije streptokokama. Penicilin je tu jedino rijesenje i mislim da je terapija extencilinom trebala biti nastavljena,a ne prekinut bar jos jedno tri,cetiri inekcije na po tri nedelje,a onda vidjeti kako stoji titar.
Upala grla i krajnika je najcesce izazvana streptokokama,ali ekstrakcioja krajnika se preporucije kada njihovo vadjenje ima vise koristi nego stete,kod djece najcesce. Pretpostavljam da znas da su oni prva linija odbrane i da,kada se o ni izvade, infekcije cesce zahvataju donje disajne puteve, bronhije ili pluca.
Mislim da je pametno da odradis ASTO ponovo i vidis sa lekarom o terapiji penicilinima i poslije extencilinim ili da se obratih imunologu.
POzdrav