Dijetetski i niskokaloricni proizvodi

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mile90
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 9:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Dijetetski i niskokaloricni proizvodi

Post od mile90 »

PozZ svima!
Nije me bilo duze vreme, pa valjda cu sada redovno dolaziti...
Interesuje me sta mislite o dijetetskim proizvodima kao sto cu Diet Cola, Tic Tac...

Pola litre diet kole ima manje od 1 kalorije.
Jedna drazeja tik taka ima 2 kalorije...

Da li to valja za zdravlje, posto je sve to hemija...
mile90
Stalni član
Stalni  član

Post od mile90 »

Isto me interesuje za Orbit i druge zvake bez secera...
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Cekaj, da li ti zaista verujes da je COLA kakva god bila zdravlje??? Mislim, stvarno ne mogu da verujem sta citam... i TIK TAK i ZVAKE, ej... bas si naveo super namirnice... zdravlje je riba, belo meso, povrce, voce... tesko da ce koka kola ikada biti zdravlje... sto ne znaci da je ja ne obozavam... doduse, ovu obicnu, ne light varijantu...
plasim_se
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:23 am

Post od plasim_se »

Meni recimo od tih namirnica sa vestackim zasladjivacima ostaje neki bljutav ukus u ustima...
Sto se tice ostalog... Mislim da je nezdraviji onaj jogurt od 0.1% masti nego onaj normalni (ne znam koliko masti ima... nesto blizu 100% :) )... Danas se dosta koriste razni polimeri koji bi takvim namirnicama trebalo da daju gustinu (cuo sam da se za jugorte koristi i celuloza!!! ), a koje nas organizam ne moze da svari... Pa tako kad kupis jogurt sa niskim procentom masti, a on guuuust kao onaj sto se nekad prodavao u onim kartonskim piramidicama, razmisli jos jednom da li ces ga popiti... Ili margarini sa malo masti a rastresiti, lako se mazu i ne stezu se u frizideru... To je sve zbog kojekakvih polimera... Resenje nije u dijtealnoj ishrani, vec u uravnotezenoj ishrani...
mile90
Stalni član
Stalni  član

Post od mile90 »

Ne pitam da li je zdravo, nego da li steti organizmu diet proizovi(eto izuzmimo kolu), da li ti vestacki dodaci stete puno, ili su ok za upotrebu!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Nisam primetio da je jogurt od 0,1% gust... mislim, jogurt je svaki dan i drugacijeg ukusa i gustine... *ebi ga, tako ga prave...

Mile, to sto si naveo po meni nisu proizvodi... to je S*ANJE !!! Ako mene pitas... koji bre TIK TAK, ti mene zezas? :lol: I zvake??? Sta ima dijetetski u zvakama??? Da li se hranis zvakama???

Dacu ti savet za jedan GENIJALAN dijetetski proizvod, plus ako si sportista, posebno ako vezbas u teretani on je O B A V E Z A N. To je ELLA SIR. Minimum 12g proteina na 100 grama sira, znaci u 450g sira za 100 dinara koliko dodje jedno pakovanje imas preko 50g proteina!!! Ne postoji bolji i "proteinskiji" proizvod na trzistu. Uz to, ima NULA PROCENATA masti... skoro... mozda eventualno 1g u 100 grama... dakle, promesaj to sa TUNJEVINOM kao ja sto radim kada treniram... i eto ti nevidjeno zdravog dijetetskog proizvoda prepunog proteina i omega 3...
Odgovori