glasnice i pjevanje
glasnice i pjevanje
Pozdrav svima, evo već tri tjedna muči me lagana bol u grlu, koju osjetim samo kod gutanja, pijem kalcij, pio sam propolisne kapi, cuclao sam strepsils, doktor mi dao i antibiotik, ali ništa...sad sumnja na gljivice pa oralno mažem s tim, ali ni od tog ništa. Bavim se pjevanjem i lično sumnjam na upaljene glasnice, negdje sam pročitao da bi glasnice trebale da budu boje slonovače u prirodnom stanju, reko sam to i doktoru, ali on kaže da nije to, e sad , mene zanima, može li doktor to stvarno da ustanovi da su glasnice ok pregledom samo sa onom svojom kašikom(to je doktor opće prakse) ili da tražim pregled kod specijaliste?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 6:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
treba da odeš kod fonijatra ili fonopeda da ti pregleda glasnice; pre svega tzv. indirektnom laringoskopijom. pregled je potpuno bezbolan, kratko traje; koristi se ogledalce, slično zubarskom. pomoću njih će ti pogledati glasnice i reći u kakvom su stanju. moguće je da je neka upala, ako te boli samo kad gutaš... nemoj ništa otprilike da koristiš, idi prvo da se pregledaš