treba mi pomoc

Pitanja i predlozi vezani za ovaj forum. Ukoliko želite da otvorimo novu temu, predložite to ovde.

Moderatori: vlada99, moderato, admin

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

treba mi pomoc

Post od majja »

Ne znam da li je dobro mesto za ovo pitanje, ali ja bolje nisam mogla da nadjem.......... :lol:

Snimila sam danas preko tv kartice na komp jedan prilog o hepC (a o cemu bih ja drugom :lol: ), pa me zanima da li postoji ta opcija da se postavi na temi o hepC u podforumu Gastro), i ako postoji ta mogucnost, da mi neko objasni kako (jer ja pojma nemam nista o tome :oops: ).

Pozz i hvala, majja :wink:
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

Hmmm... Može, ali ne direktno.

To je sad malo zapetljano, ali ću pokušati ukratko da "sažvaćem" šta treba da se uradi...

Ne znam koliko konkretno traje prilog koji si grevovala sa TVa, ali pre svega treba da znaš da su video fajlovi izuzetno glomazni, i da postavljanje istih na internet može da bude izuzetno mučno iskustvo, naročito ako imaš slabiju internet vezu.

Na samom forumu ne postoji mogućnost da se postavi video, ali zato možeš da ostaviš link ka njemu. Konkretno, imaš nekoliko web hosting servisa, kao što su http://rapidshare.com ili http://www.megaupload.com, na kojima možeš da postaviš svoje fajlove, do kojih se može doći jednostavnim internet linkom.

No, kao što rekoh, najbitnije je kakvu internet vezu imaš, kao i koliki je video fajl?
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

:D Hvala na brzom odgovoru, mada ja sam toliko nepismena sto se tih stvari tice, da sam razumela svaku petu!! :lol: :lol: :lol:

Ajmo za pocetak, video fajl je 595MB :o , imam ADSL 256. Da li ista sa tim mogu da uradim??!! :roll:

Pozz i hvala, majja :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Majce ti ondak imas super net, mozes to da postavis ili na rapidshare ili na youtube i onda da nam stavis link ka tome
drugacije ne ide, jer je ogromno...jedino kada se budemo videle da nam prosledis cd ... taman na prvom zasedanju udruzenja :lol:
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

Auuuu... 595MB???

To će sporo da ide. Ali nije nemoguće.

Moj savet ti je da ceo fajl zapakuješ u RAR arhivu (sigurno imaš program WinRAR), a da zaim arhivu podeliš na nekih 6 delova, svaki po manje-više 100 megabajta...

Tek kada to uradiš, moći ćeš da ga za neko razumno vreme postaviš na neki od servera (recimo RapidShare ili Megaupload, koje sam ti već pomenula)...

Mada, čak i sa ADSLom, upload će ići dosta sporo, svega 64kbs... Osim ako nemaš nameru da odvojiš nekih 4-5 dana i provedeš ih pred računarom. :-?

U biti, to je tek nešto manje od pravog divX filma... Možda je ipak najbolje rešenje da uradiš par kopija na CDu, proslediš ih ljudima sa rezačima, pa da razmena ide posredstvom pošte... ionako prazan disk košta oko 25 dinara, pa i nije neki trošak. U protivnom, smorićeš sebe dok sve to postaviš, a smoriće se i oni koji to budu skidali, pošto slabo ko da ima brz internet, a skidanje fajla od 595 megabajta bi čak i meni, sa ADSL konekcijom od 768 kbps oduzelo nekoliko sati. :-?

Ako nekako mogu da pomognem, stojim na raspolaganju. :wink:
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

macadamiu za moderatora Slika
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Macadamia, hvala na odgovoru :D , nije mi problem da se to skida i danima, i ovako sam pocela da ne gasim komp uopste :lol: , ali kao TOTALNOM laiku, ovo mi sve deluje isuvise komplikovano :oops: , ako "namestim mozak" pozbavicu se jedan dan tim stvarima, ja sam ti veeelikaaa konzerva sto se svih tih stvari tice........... :roll:

Pozz, i jos jednom mnogo hvala na odgovoru!! :wink:
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

mozda je bolje da se rekompresuje i postavi na YouTube nego deljenje RARom... to je odlican predlog.
Odgovori