Natekli prsti

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
helpme
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 25, 2007 1:39 pm

Natekli prsti

Post od helpme »

Nekada mi se desava (kao i sada) da mi nateknu prsti na rukama i to uglavnom oko noktiju i sve to ide uz pratece crvenilu, slicna stvar mi se nekada desava i na noznim prstima!

Hvala unapred
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Nesto mi tu mirise na gljivicno oboljenje. Kakva je koza na tom mestu (zategnuta, sjajna), jel promenjena nokatna ploca?
helpme
Novi član
Novi član

Post od helpme »

Nokatna ploca mi nije promenjena. A boja koze je crveno i mozda malo vise vuce na lilavo , izgleda kao da je nabreklo i ima malo sjaja...
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

A jel je otok prisutan na celom prstu (i jel na svim prstima) ili samo oko nokta? Jel ima bolova u zglobovima ? Daj sire to malo opisi
helpme
Novi član
Novi član

Post od helpme »

Ja se izvinjavam :D

Otok mi je prisutan uglavnom oko noktiju (nekih 5-6 mm okolo nokta) .
Bolove u zglobovima sada nemam , ali pre sam imao isti slucaj i tada sam ima manji bol u predelu zgloba prsta kod noktiju.
A sada na sredjem prst imam crvenilo i iznad tog dela od 5-6 mm u krugu od 2 cm i deluje mi kao da se stvara rana, ali nemam pojma od cega ( slicna kao kada se covek opece)
Ova pojava mi je ugalvnom izrazena na desnoj ruci, na levoj ruci nije u takvoj meri , tamo mi se oko noktiju samo na 2-3 prsta izbile kao neke bubuljice , ali nisu ...
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

dok to dr ne POGLEDA, nista! Ipak, dolaze u obzir razlicite infekcije, mozda neki autoimuni proces. Znaci, bolje kod dr, da ne zamaskiras stanje nekim mastima, a nesto je drugo u pitanju
Odgovori