Peroralni dermatitis?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Dark Angel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 1:17 pm

Peroralni dermatitis?

Post od Dark Angel »

Nakon vise od 6 meseci bezuspesnog uspostavljanja diagnoze, napokon smo utvrdili sta je u pitanju - "periorificial dermatitis"

osim tretmanima tetraciklinom (Doxycycline) da li jos nesto moze da pomogne ...
Napominjem da sam sa manjim prekidima koristio Elocom krem gotovo 6 meseci do uspostavljanja diagnoze, a sada sam prestao potpuno da ga koristim. Interesuje me koja bi krema bila adekvatna za tretman ove drmatoze ?
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Re: Peroralni dermatitis?

Post od PLESAČICA »

Dark Angel napisao:Nakon vise od 6 meseci bezuspesnog uspostavljanja diagnoze, napokon smo utvrdili sta je u pitanju - "periorificial dermatitis"

osim tretmanima tetraciklinom (Doxycycline) da li jos nesto moze da pomogne ...
Napominjem da sam sa manjim prekidima koristio Elocom krem gotovo 6 meseci do uspostavljanja diagnoze, a sada sam prestao potpuno da ga koristim. Interesuje me koja bi krema bila adekvatna za tretman ove drmatoze ?
EJ zdravo, evo tebi pomoci, imala sam isti problem, ako jos uvijek imas grudvice(ako znas na sta mislim,kao papule koje kasnije gnoje, stvaljas GYRODAL MIXTURU(naprave ti u apotekama) uvecer, sve tackas stapicima za usi(tako ja radila), a ujutro pa preko dana stavljas ROSAMET CREM 1%, to jeto zasad, poslije otprilike mjesec dana(sve zavisi kako ide) ukljucujes i skinoren krema a gyrodal stvaljas samo na gnojanice, evo ja sam ti otpirlike u zadnjoj fazi, sad na 5 6 stavljam mixturu a ostalo navecer skinoren ujutro rosamet i sve tako, ide sporo, ali vjeruj ovo je prava terapija, SRETNO I JAVI!!!
Odgovori