Crvenilo obraza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
gladijator
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 05, 2007 5:27 pm

Crvenilo obraza

Post od gladijator »

Postovanje.
Problem koji ja imam je sledeci:
Javlja mi se crvena boja (rumenilo) iskljucivo u predelu obraza (preko celih obraza) i ni na jednom delu lica vise. To se desava u sledecim situacijama:
Usled promene spoljne temperature (iz prelaska toplo u hladno i obrnuto, ili malo intenzivnijeg boravka u toploj ili hladnoj prostoriji) , usled veceg fizickog ili umnog napora, i posle konzumiranja alkoholnog pica.

Imam bled ten pa to jos vise upotpunjuje ruzan estetski efekat crvenila.
Ne secam se kad je to pocelo da se javlja , ali po slobodnoj proceni mozda pre nekih 6 godina (pocetkom srednje skole).

Sta mi preporucujete ?

Hvala.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Ja bih ti preporucila da posetis dermatologa. Meni lici na rozaceu ,dakle moz' da bidne ali ne mora da znaci:)

Uriage ima fenomenalne kreme upravo za tvoje probleme,ali kao sto rekoh...prvo konsultacija sa strucnjakom.
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Re: Crvenilo obraza

Post od PLESAČICA »

gladijator napisao:Postovanje.
Problem koji ja imam je sledeci:
Javlja mi se crvena boja (rumenilo) iskljucivo u predelu obraza (preko celih obraza) i ni na jednom delu lica vise. To se desava u sledecim situacijama:
Usled promene spoljne temperature (iz prelaska toplo u hladno i obrnuto, ili malo intenzivnijeg boravka u toploj ili hladnoj prostoriji) , usled veceg fizickog ili umnog napora, i posle konzumiranja alkoholnog pica.

Imam bled ten pa to jos vise upotpunjuje ruzan estetski efekat crvenila.
Ne secam se kad je to pocelo da se javlja , ali po slobodnoj proceni mozda pre nekih 6 godina (pocetkom srednje skole).

Sta mi preporucujete ?

Jel te to pecka, zari, vruci obrazi?imam istih problema meni dermatolog dao Acidi borici sol 3%, kao obloga ti je to, na vatu stavis pa na obraze, nije nesh pomoglo pa sam na kraju i odustala?meni se javlja npr kad imam tremu, kad sam nervozna, u neugodnoj situaciji itd,pa sam mislila da je to samo psiha sad kad sam vidjela tvoje pitanje zamislila sam se:), jesil vec bio kod dermatologa i sta ti je rekao?javi se molim te i prbaj ovo sto je meni preporuceno mozda tebi pomogne:), HVALA

Hvala.
Odgovori