Sta za umivanje?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Mya
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 10:33 am

Sta za umivanje?

Post od Mya »

Imam problematicnu kozu lica,ali ne i masnu... izlaze mi bubuljicice,ponekad me bas napadnu :roll: ,ali mi je koza relativno suva,pa ne znam sta da koristim za umivanje,jer uglavnom sve sto je protiv bubuljica,isusuje mi kozu toliko da se obavezno sva isperutam i ni jedna krema ne moze lice da mi dovede u normalu... to pogotovo grozno izgleda kad stavim puder,jer preko tako isperutane koze svaki tecni deluje kao da ga ima tona :roll:
a na kameni ili u prahu ne mogu ni da pomislim...

sapune nikako ne podnosim,koliko god da pise da su hidrantni...

probala sam lush- fresh farmacy,mnogi su ga ovde hvalili,meni ne prija nikako...(drugarica koja ima masnu kozu je odusevljena)
probala sam(do 500 din):

Garnier PURE- jedno vreme mi je odgovarao,ali sad nikako...

Neutrogena 2 in 1 - nikako se prijatno nisam posecala posle koriscenja...kao da sam se umivala sa nekom farbom...takav je i miris

Avon Clearskin- bezveze

od skupljih(preko 1000din)

Yves Rocher Soin Clarifaint- nije losa dok ne dodje do zasicenja,a i nju sam dobijala iz Nemacke, kod nas nisam ni videla da ima da se kupi...

Avene Cleanane gel- u pocetku mi je bio ok,ali jos nisam sigurna kakav je...mislim da mi ne odgovara...uglavnom nista spektakularno za te pare...

Vichy NORMADERM- sta znam...nije losh...ali malo ga ima u testeru,a da ponovo bacim vise od 1000,kad nisam sigurna da je to to...ne bih...zato cu ga ostaviti kao poslednju alternativu...

prvo bih saslusala vase predloge i iskustva...

uzela sam od drugarice malo Green line Basic gela za umivanje

http://www.lekkozmetika.si/si/product.c ... 6&linkid=3

uopste ne deluje lose...ali nemam pojma gde kod nas ima da se kupi i koja mu je cena...(ona ga je platila 20 maraka u Bosni)

imala sam u planu da probam jos Freeman-ov i Oriflame(teetree ili tako nesto) gel...
Kakva su vasa iskustva u koriscenju ovih preparata koje sam nabrojala?
(Posebno me zanima za VICHY NORMADERM I GREEN LINE)
I koje su vase preporuke?
hvala...pozdrav
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

U nezi kože nema striktnog pravila, u smislu da ono što nekome prija Vama možda neće prijati, s toga punog pogodka, iz prvog puta, nema, ili je retko.
Za početak, uzmite nešto za umivanje što nije skupo, a pripada grupi kozmeceutika-preparata medicinske kozmetike. Kupuju se isključivo u apoteci.
Sebamed, Vichy, Avene, Uriage. Ti preparati su svrstani u medicinsku kozmetiku i svaki od ovih brendova ima u liniji i preparat za umivanje (sapun,gel,penu). Sebamed, recimo, ima zeleni sapun koji mnogima prija, ali ne svima. Zaboravljen i skoro nikada reklamiran, Assoderm od Alkaloida je dosta dobar. pH vrednost merena za potrebe jednog rada, iznosi 5,6. Probajte to, a košta oko 100 din.
Srećno!
P.S. Iako Englezi kažu da nisu bogati da bi kupovali jevtine stvari, u kozmetici ne važi to pravilo!
daredevilboy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 8:56 pm

Post od daredevilboy »

moram da napravim mali oftopik
mr Silvio
drago mi je shto ste se vratili
srdachan pozdrav
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

mya, eucerin sapun je takodje dobar. znam osobe koje nisu podnosile sapun, pa su imale odlicne reakcije na njega.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Post od mr ph. Silvio »

Hvala Vam daredevilboy.
Pozdrav. :wink:
tikvica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 11:44 am

Post od tikvica »

probaj clinique comforting cream cleanser
ja imam vrlo slichan problem sa kozhom kao ti - suva, osetljiva, a oept ne mogu koristiti komedogene preparate jer imam problema sa blazhim oblikom akni
ovaj cleanser meni jako prija - malo je problem da se naviknesh ako si do sada koristila sam sredstva za chishccenje koja pene, poshto ovaj ne peni
uopshte mi ne isushuje kozhu, pri tom skida shminku odlichno, shto mi je jako bitno, a nije strashno skup
malo ccesh mozhda u pochetku imati oseccaj da ga nisi dobro isprala - ja sam u to prevazishla tako shto ga koristim ujutru dok se tushiram, tako da mlaz iz tusha mozhe dobro da ga ispere, a uveche ga nanesem na suvu kozhu, malo izmasiram, i onda ga uklonim vlazhnom toplom frotirskom rukavicom (svaki put chista - neccemo bakterije :)
probaj, nadam se da cce ti prijati
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am

Post od make-up artist »

o ljudi manite se magicnih krpa(ostavite ih za prashinu) i sapuna.Koza se iskljucivo apsminka koz. mlekom shodno vashim godinama i problemu koji imate sa kozom.Negde sam objasnila da umivanjem koze sa sapunom i dovodi do susenja povrsinskog sloja koze i uklanjanje i onog dobrog masnok sloja koji nas stiti od spoljnih uticaja,a pri korishcenju sapuna koza usled nedostatka te masnoce salje signal da nesto nije u redu i rece ponovo da luci tj da rade lojnice i dolazi do problema dehidrirane koze sa aknama,posle apsminkanja sa mlekom slobodno se umijte ali samo sa vodom i posusite lice cistim ubrusom kod ovakvih koza doslo je do disbalansa ph vrednosti koze i potrebna joj je terapijska nega hidratacije i regulacije sebuma.
tikvica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 11:44 am

Post od tikvica »

voda ne mozhe nikada dobro ochistiti kozhu, pogotovo ne od shminke, masnocce itd
sredstva za chishccenje kozhe ne moraju obavezno sadrzhati sapun - postoje supstance koje su veoma blage za kozhu, a vezuju za sebe prljavshtinu
supstance koje treba izbegavati u sredstvima za chishccenje lica su: sodium lauryl sulfate, alkohol (sem cetyl i stearyl alkohola koji su benigni), TEA-lauryl sulfate, sodium c14-16 olefin sulfonate...
ako vashe sredstvo za chishccenje lica sadrzhi neku od ovih supstanci, odmah ga bacite
pod frotirskom rukavicom nisam mislila na magichnu krpu, nego na najobichniju frotirsku rukavicu ili peshkir malih dimenzija
pazhljiva upotreba pomazhe pri skidanju ostataka sredstva za chishccenje kozhe i takodje radi blagi mehanichki piling lica
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ja se slažem sa ovim .
Poznajem ljude koji samo vodom operu lice , :o
Posle toga ja ne znam kako bi na lice stavila bilo šta od šminke.Konkretno kada bih umila lice samo vodom ,bila bih kao tiganj koji je zauljen i poprskan vodom, ma užas.
Nemam problematičnu kožu,nemam bubuljicwe ,imam čisto lice ali masniji tip kože.I ja jedino sapunom za umivanje da očistim i ''pripremim'' lice za šminku.
Možda je greška ,ali ja sam navikla tako. :wink:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Hiljadu godina nisam cula za Assoderm koji proizvodi koliko se secam Alkaloid , Skoplje. I nijedna apoteka ga nema,ali , ovde --> :-? me secite ako ga nema u SB Trade apoteci.
Jaca21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 12:22 am

Post od Jaca21 »

Nedavno sam počela da koristim Garnier Pure piling,za uklanjanje mitisera,i prilično sam zadovoljna njegovim učinkom što se toga tiče.Međutim, javio se drugi problem, a to je da mi je potpuno isušio kožu, i na par mesta lice mi se skroz isperutalo i stvorile su mi se tamne fleke :( tako da ako planirate da ga koristite, ne bi bilo poželjno da to radite svaki dan (iako na njemu piše da je za svakodnevnu upotrebu), i obavezno koristite nakon pilinga neku kremu ili ulje
Mya
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 10:33 am

...

Post od Mya »

hvala na savetima

trenutno isprobavam VICHY NORMADERM deep cleasing gel

Lomila sam se da li da ga kupim,kad sam slucajno naletela na neku akciju u apoteci na pocetku takovske:
Kupis NORMADERM dnevnu kremu,dobijes poveci tester gela za umivanje,znaci ne onu malu kesicu, nego bas flasicu od 30ml,plus malu tubicu nocne kreme i kesicu onog novog NORMATEINT anti-imperfections sebum-proof pudera...
Taman mi je sve dobro doslo jer sam i onako htela da isprobam...

Citala sam da mnogi ovde koriste NORMADERM kremu,pa eto da znate,ako imate u planu da idete ovih dana u nabavku iste,kupite je tamo gde ide u paketu sa svim ovim pokloncicima... :wink:
kome ne trebaju neka ih da meni :D :D :D :D :D :wink: :lol: :lol: :lol:
Ivana20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 15, 2006 5:24 pm

Post od Ivana20 »

mr ph. Silvio napisao:U nezi kože nema striktnog pravila, u smislu da ono što nekome prija Vama možda neće prijati, s toga punog pogodka, iz prvog puta, nema, ili je retko.
Za početak, uzmite nešto za umivanje što nije skupo, a pripada grupi kozmeceutika-preparata medicinske kozmetike. Kupuju se isključivo u apoteci.
Sebamed, Vichy, Avene, Uriage. Ti preparati su svrstani u medicinsku kozmetiku i svaki od ovih brendova ima u liniji i preparat za umivanje (sapun,gel,penu). Sebamed, recimo, ima zeleni sapun koji mnogima prija, ali ne svima. Zaboravljen i skoro nikada reklamiran, Assoderm od Alkaloida je dosta dobar. pH vrednost merena za potrebe jednog rada, iznosi 5,6. Probajte to, a košta oko 100 din.
Srećno!
P.S. Iako Englezi kažu da nisu bogati da bi kupovali jevtine stvari, u kozmetici ne važi to pravilo!
Da li bi mogli da mi kazete gde moze da se nabavi taj Assoderm sapun, posto ja nisam uspela da nadjem do sada?
Hvala puno
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Ivana, nigde ga neces naci jer su prestali da ga uvoze pre vise od godinu dana , ali ga ima u SB trade apoteci (mislim da je oko 130 din.)

Sumadijski trg bb

tel. 011/354 99 95
Ivana20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 15, 2006 5:24 pm

Post od Ivana20 »

e Andjela hvala ti na odogvoru puno, ja zaboravila da nisam dobila odgovor na pitanje pa uzela neki drugi, ali ovih dana obavezno idem do SB Trade-a da probam ovaj, bas sam cula pozitivnih komentara :)
Odgovori