Krvava enigma

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
BlackAdder
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2007 2:25 am

Krvava enigma

Post od BlackAdder »

Molim za ideju ili savet.

Pre mesec dana osetio sam bol u mokracnom kanalu i posle par dana prilikom mokrenja (samo jednom) jak bol pracen krvarenjem. Naravno dok sam docekao red kod mog urologa peckanje je popustilo, javljalo se samo povremeno, a krvarenje je bilo samo pomenuti jedan put (imao sam osecaj kao da sam imao neki pristic ili slicno, posto je bolelo uvek u istoj tacki).

Uradio sam, po nalogu urologa, bris uretre (CT, MH, UU i bakt.), kao i spermokulturu. Svi nalazi cisti.

Naravno dok sam opet dosao na red kod urologa proslo je mesec dana. Bol se vracao povremeno, ali sada se javlja i u testisima.

U petak mene urolog lepo ubedi da ja imam iritaciju prostate - ili tako nesto.

Kaze, nista ozbiljno - da mi cink i neke tabletice protiv bolova?! Taman lepo da mu poverujem, kad danas opet ista prica, jaka bol u mokracnom kanalu, u jednoj tacki, osecaj kao da je doslo do pucanja nekog pristica i krvarenje posle mokrenja!!!

Elem, sta da radim... Da idem kod ovog istog urologa nema smisla... Da li neko ima ideju sta bi ovo moglo biti i savet gde da se obratim?

P.S. - pre nekoliko godina sam imao isti slucaj, ali sam bio na drugoj opstini. Doktor mi posle svih istih nalaza kao sto su bili i ovi dao jedan lek (ne secam se koji, ali je odmah nestao problem).
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kod hematurija koje se ne mogu pripisati infekcijama, ako je UZ nalaz uredan, indikovano je uraditi cistoskopiju.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Meni ovo lici na to kad je moj muz imao pocetak peska u bubregu. Isto mu je UZ i CAT scan bio cist - jer je krvlju izbacio dovoljno da se ne vidi. Posle se stvorio kamen i bilo je jasno o cemu se radi. Probaj Rowatinex tablete, mom muzu su jako pomogle (posle dve godine redovnog kroscenja - 5 gel kapsula sa najmanje 3 litre vode na dan) kamen se smanjio sa 14mm na 8mm.
BlackAdder
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2007 2:25 am

Post od BlackAdder »

Hvala na savetima. Ipak cu da se drzim pregleda. Ne bih da uzimam lekove bez konacne dijagnoze. :)
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Uradi kod privatnika UZ bubrega i mokracne besike.
Simptomi koje navodis meni lice na izlazak bubreznog kamenca.
Odgovori