vrtoglavica i stanje "lebdenja"

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
bluecuracao
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2007 2:47 pm

vrtoglavica i stanje "lebdenja"

Post od bluecuracao »

Imam 30 godina i vec nekoliko godina imam problem sa vrtoglavicom i stanjem "kao da lebdim".Isao sam kod neuorologa,davao nalaze,snimao kicmu i kao sve je u redu.Na kraju sam otisao kod neuropsihijatra koji mi je dao da pijem 3x10mg bensedina dnevno.Po ceo dan sam spavao i opet nista.Nisam samo snimao glavu,ali nemam niti glavobolje niti bilo sta drugo osim ovog.Puno radim i ovo mi stvara velike probleme prilikom voznje ili pesacenja jer mi jednostavno u glavi nije "cisto".Neko mi je rekao da je mozda okostavanje kicme i da krv ne dotice dovoljno u glavu.Smeta mi rad na racunaru,narocito gledanja jakih kontrasta narocito u igricama itd.Ima li neko ovakva iskustva i kome da se obratim.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Odmah da vam kazem da Vas problem NIJE ortopedski nego neuroloski. Vrlo je moguce da se radi o tzv. Subclavian steal syndrome-u, odnosno da Vam jedna vertebralna arterija ne isporucuje krv u mozak nego je njen tok krvi promenjen i ide u obrnutom smeru, IZ mozga. Uradite doppler krvnih sudova vrata pa cete znati nesto vishe. Ako je i tu nalaz normalan, onda konsultujte drugog neurologa.
Sve najbolje.
twobirds
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 10:03 pm

Post od twobirds »

Imam gotovo iste simptome, dragi "prijatelju"! Imam 27 godina, i vec sam sa obracala doktoru. Ne znam vise na koje pretrage da idem. Pocelo je od provere krvne slike, preko snimanja vratnog dela kicme, sa dijagnozom "ispravljena vratna lordoza sa pocetnom unkartrozom", snimala sam krvne sudove vrata(nalaz uredan, bez ikakvih promena), idem redovnoi na vezbe istezanja i opustanja, pijem uvece pola Tetrazepama koji me zaista opusti... i ne znam vise sta nisam probala, ali tegobe i dalje, doduse povremeno javljaju. Prepoznajem i kod sebe taj osecaj "lebdenja" i "prazne glave", sto je vrlo neprijatno. Cesto mi se desava i nagli pad koncentracije, sto me vrlo uznemiri jer mi se dogodi na casu(inace radim u skoli), i bude vrlo neprijatno, pri cemu se ja i jako uplasim! Fizijatar mi je predlozio plivanje, badminton radi jacanja vratnih misica pored fizikalne terapije i masaze koju povremeno sprovodim. Zaista ne znam sta bih mogla jos da uradim. Kvalitet zivota nije onakav kakav bi trebalo da bude u nasim godinama. Stvarno sam spremna na sve kako bi mi bilo bolje! Predlozite jos nesto, rado su saslusati i pokusati! Pozdrav!!!!!!!!!!!
twobirds
Novi član
Novi član

Post od twobirds »

Imam gotovo iste simptome, dragi "prijatelju"! Imam 27 godina, i vec sam sa obracala doktoru. Ne znam vise na koje pretrage da idem. Pocelo je od provere krvne slike, preko snimanja vratnog dela kicme, sa dijagnozom "ispravljena vratna lordoza sa pocetnom unkartrozom", snimala sam krvne sudove vrata(nalaz uredan, bez ikakvih promena), idem redovnoi na vezbe istezanja i opustanja, pijem uvece pola Tetrazepama koji me zaista opusti... i ne znam vise sta nisam probala, ali tegobe i dalje, doduse povremeno javljaju. Prepoznajem i kod sebe taj osecaj "lebdenja" i "prazne glave", sto je vrlo neprijatno. Cesto mi se desava i nagli pad koncentracije, sto me vrlo uznemiri jer mi se dogodi na casu(inace radim u skoli), i bude vrlo neprijatno, pri cemu se ja i jako uplasim! Fizijatar mi je predlozio plivanje, badminton radi jacanja vratnih misica pored fizikalne terapije i masaze koju povremeno sprovodim. Zaista ne znam sta bih mogla jos da uradim. Kvalitet zivota nije onakav kakav bi trebalo da bude u nasim godinama. Stvarno sam spremna na sve kako bi mi bilo bolje! Predlozite jos nesto, rado su saslusati i pokusati! Pozdrav!!!!!!!!!!!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Mozda bi od koristi bio i pregled oftalmologa da se vidi postoji li kakav poremecaj vida.
twobirds
Novi član
Novi član

Post od twobirds »

to: Veljko Jovanovic
Nisam naglasila da idem redovno i na pregled kog ocnog lekara, imam dioptriju -2 na levom oku i -1,25 na desnom. Jako slabo vidim, smeta mi priguseno svetlo i cesto me peku oci.Doduse, mnogo citam, mnogo radim na racunaru... Sigurno nije na odmet jos neki skoriji pregled?!?!
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

twobirds napisao:Fizijatar mi je predlozio plivanje, badminton radi jacanja vratnih misica pored fizikalne terapije i masaze koju povremeno sprovodim. Zaista ne znam sta bih mogla jos da uradim. Kvalitet zivota nije onakav kakav bi trebalo da bude u nasim godinama. Stvarno sam spremna na sve kako bi mi bilo bolje! Predlozite jos nesto, rado su saslusati i pokusati! Pozdrav!!!!!!!!!!!
Pacijentima sa ispravljenom lordozom uglavnom ne prijaju nagli pokreti zabacivanja glave unazad pa ne vidim kako bi bagminton mogao da vam prija.Sto se tice plivanja kraul stil takodje veoma opterecuje vratnu kicmu,pa bih vam prporucila da se najvise zadrzite na najnepopularnijem ledjnom stilu plivanja.Masaz je ok,ukoliko se maser pridrzava polozajne relaksacije i vecinu zahvata obavlja dok lezite na ledjima.Pozz
twobirds
Novi član
Novi član

Post od twobirds »

To terapeut:

Zahvaljujem Vam se na odgovoru. Volim da cujem vise misljenja kako bih pronasla pravo resenje. Da li predlazete jos neke vezbe koje ja mogu sama kod kuce da uradim da olaksam tegobe, (kao na primer pruzanje otpora glavom na loptu, znate sta mislim, lezanje na istekiju...), predlozite, rado cu poslusati savete!
Ana27
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 2:55 pm

Post od Ana27 »

Nemojte da predugo uzimate tetrazepam koliko god vam on trenutno prijao.Iako za njega pricaju da ne izaziva zavisnost ipak se polako odvikavajte od njega.Svu fizikalnu terapiju apsolutno sprovodite.I sto vise setajte.Sto se plivanja i bagmontona tice apsolutno se slazem sa kolegonicom.Pogotovo za bagminton.Vi nesmete da jos vise zabacujete glavu unazad jer ce vam pogorsati probleme a bagminton upravo to cini.Sto se dioptrije tice ona uopste nije velika.Ja imam mnogo vecu i sa adekvatnim naocarima vidim cak mnogo bolje od vecine ljudi koju znam.Raspitajte se za vezbe za cervikalni sindrom.Takve ili slicne vezbe za vratnu kicmu ce vam verovatno prijati. :D
Odgovori