Molim za savet doktora
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Molim za savet doktora
Moja devojka (1977 godiste) vec mesec i po dana ima povremeno vrtoglavice , tinitus, mucnine bez povracanja, osecaj ljuljanja, bolove u grudnom delu kicme s leve strane, te bolove u levom zglobu kuka i duz leve noge. RTG vratnog dela kicme pokazuje cervikalnu lordozu i Dyscartroshys C5-C7. Medjutim fizijatar je zapazio da u Rombergu sa zatvorenim ocima postoji lateralizacija u levo, kao i otezan hod na peti leve noge, i dijanostikovan je cervikalni i lumbalni posturalni sy. (kypho-lordosis) Pedes pllani, iako ni meni ni njoj nije bas najjasnije o cemu je rec. Neurolog je trazio audiometrijski test, koji je u redu, znaci centar za ravnotezu nije u pitanju. Interesuje me gde bi trebalo jos da se obrati i sta da uradi, da ne lutamo okolo. Hvala unapred na svakoj sugestiji,
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pedes plani su ravna stopala. Sa ortopedske strane ona je ok, osim te diskartroze vratne kicme, mada u kojem je to stepenu izrazeno to je vec diskutabilno verovatno vrlo malo. Ovakve polimorfne tegobe koje Vasa devojka ima upucuju na psihogenu komponentu, tako da bih ja preporucio pregled kod psihijatra.
Sve najbolje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Hvala na sugestiji. Specijalista psihijatrije Dr. Miljatovic Aleksandar u Gradskoj bolnici, uradio je pregled i konstatovana je sifra F40 tj umerena anksioznost, medjutim, on insistira na detaljnom pregledu ORL, jer smatra da je otorinolaringolog samo povrsno uradio pregled, i uglavnom, polimorfna simptomatologija nije prouzrokovana nekim poremecajem psihe...u medjuvremenu doslo je do ispada i u vidnom polju, tako da se nadamo da me zanima da li sugerisete jos neke dodatne korake koje treba da se preduzmu pre nego se ode na ORL pregled, skener, magnetnu rezonancu....inace uradjen je samo audiometrijski test, i on je u granicama normale.