Pokidani ligamenti

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
nonda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 14, 2007 3:58 pm

Pokidani ligamenti

Post od nonda »

Na fudbalu sam pokidao prednje ukrstene ligamente kolena.

Posle 2 nedelje mogu da hodam spao je otok, bio sam kod par lekara ali svi mi kazu da sam odlucim sta da radim

Dal da idem na operaciju(ortoskopija,neki srafovi..) ili da pokusam vezbama oporaviti koleno(jacanje misica)

Da li mogu bez operacije,normalno da zivim,trcim igram fudbal rekreativno

PS: Nisam neki strucnjak vidi se iz teksta, i nisam profesionalni sportista

Hvala unapred !!!!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Ruptura LCA (prednje ukrstene veze kolena) je vrlo ozbiljna povreda. Jedino pravo lecenje je operativno. Artroskopski se udje u zglob kolena, a prethodno se uzme grefon od ligamenta patele kao i deo kosti patele i tibije i to se ugradi na mesta pripoja LCA.
Druga metoda je kao sto su Vam rekli da ojacate misice kolena. Oni ce da stabilishu to koleno kako tako, ali pomirite se sa cinjenicom da neke stvari necete smeti da radite, a jedna od njih je i fudbal. Naime, mozete da trcite do besvesti, ALI SAMO pravolinijski. Ako vrdnete u stranu, a to morate u fudbalu, rizikujete ozbiljniju povredu kolena. Druge zivotne aktivnosti cete moci normalno da obavljate. Ponekad Vam se moze desiti da Vam koleno "blokira" i ako se to bude cesto desavalo, onda ce ipak morati operacija.
Za pocetak nosite neki steznik za koleno i jacajte te misice sto vishe kako bi koleno imalo potrebnu stabilnost.
Sve najbolje.
nonda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 14, 2007 3:58 pm

Post od nonda »

Hvala vam puno !!!!! Sad mi je slika jasnija...
Odgovori