Imam probleme sa herpesom. Vec treci put ovog meseca mi se pojavljuje na gornjoj usni. Samo sto prodje ponovo mi se pojavi! Stvarno mi smeta i boli me. Imao sam herpes i ranije, ali on mi se pojavi jednom, eventualno dva puta u toku zime!
Sta mi je ciniti i usled cega mi se ovako cesto pojavljuje?
Npomenuo bih da mi se to desava otkako sam promenio stan. Ne znam da li to ima kakve veze sa tim... ali eto, cisto da pomenem!
Herpes (groznica) problem
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 2:07 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Herpes (groznica) problem
...bolje nista, nego svasta...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm
Ja sam primetio da herpes izmedu ostalog dobijaju neuredni,aljkavi ljudi tj.oni koji ne peru cesto ruke ili bolje receno skoro nikada.Znaci osim zbog pada imuniteta i raznih prehlada i visokih temperatura i prljavstina igra ulogu,sto naravno ne znaci da si i ti u toj grupi ja samo dajem primer jer imam vise kolega koji malo malo dobijaju,a primetio sam da prljavim rukama brljave po ustima i da su sto se tice ruku neuredni.
Vrlo je logicno da je prljavstina jedan od faktora. Navela bih ovde i svoj primer.
Ja dobijam groznicu/herpes na usni UVEK posle stresa. OK, vecih stresova (polaganje ispita npr), inace bih je imala stalno. I mnogo me nervira, ne boli toliko ali ruzno izgleda jer su obavesno u pitanju kao grozdici mehurica. Sta god da sam probala (aciklovir, pasta za zobe pa cak i radikalna metoda cedjenja) groznica je kao po pravilu tu po nedelju dana
Procitala sam negde da postoji regulacija ishrane, tipa izbegavati mleko kada se groznica pojavi... nazalost to neradim, ali redovno koristim maticni mlec i uzimam dodatne vitamine, i opet se groznica pojavljuje...
Mora da se istrpi i to ti je
Ja dobijam groznicu/herpes na usni UVEK posle stresa. OK, vecih stresova (polaganje ispita npr), inace bih je imala stalno. I mnogo me nervira, ne boli toliko ali ruzno izgleda jer su obavesno u pitanju kao grozdici mehurica. Sta god da sam probala (aciklovir, pasta za zobe pa cak i radikalna metoda cedjenja) groznica je kao po pravilu tu po nedelju dana

Procitala sam negde da postoji regulacija ishrane, tipa izbegavati mleko kada se groznica pojavi... nazalost to neradim, ali redovno koristim maticni mlec i uzimam dodatne vitamine, i opet se groznica pojavljuje...
Mora da se istrpi i to ti je