piyanje za NUTRICIONISTU : zelim da smrsam zdravo

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
yoma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 11:33 pm

piyanje za NUTRICIONISTU : zelim da smrsam zdravo

Post od yoma »

Imam 22 godine i za poslednjih deset meseci sam se ugojila 20 kg. Uzasno se osecam i volelal bih de smrsam. Gotovo da nisam ni primetila kojom brzinom mi se natalozilo salo...probala sam neku medicinsku dijetu ali mi je hemoglobin pao ispod sto, inace se leceim od anemije, sada sam reducirala ishranu i kupila biomed. Mozda mi pomogne i to. Interesuje me da li je ok da za dorucak pojedem integralno pecivo ili dve jabuke, za uzinu neku vocku, za rucak dinstano povrce i malo mesa, za uzinu opet neka vocka ili salata a za veceru Biomed??? Inace mi je veliki problem to sto ne mogu da ostavim slatkise, u stanju sam da ne jedem nista po ceo dan ali slatikese sam tamanila, da li je neophodno da ih izbacim i cime da ih kompenzujem? UNAPRED HVALA!!! :lol:
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

Post od Hristina »

Otidji na sajt www.* naci ces tamo jako dobrih saveta, samo treba vremena da se procita sve :D
ema31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 5:44 pm

Post od ema31 »

moras da znas i otkrijes kako i zasto si se ugokila.SVE JE U PSIHI.ako te je neki problem naterao da klopas,onda odvoj probleme od hrane.a ako prosto volis da jedes,(onda opet glava,posto smo mi bica kojima je dato da razmisljaju )onda nemoj se odricati nicega nego kolicina i nacina na koji spremas hranu(nema przenja tako to masno)i kada jedes.zaboravi na slatkise ali ne do kraja zivota,nego kazi sebi-cilj nebira sredstvo,znaci moj cilj je smanjenje kg,znaci dok nesmrsam nema slatkisa.to ne znaci da ne unosis secer.SECER JE JAKO DOBAR IZ VOCA I SUVOG VOCA(koga mozes da grickas kad osetis glad,da nebi pregladnela pa se posel prejela).A za anemiju-zas i sama-zeleno povrce(spanac,blitva...),cvekla,i ishrana bez slatkisa jer oni ubijaju sve pametno sto pojedes vezano za voce i povrce.
sve u svemu,jedna normalna ishrana dovodi do opsteg balansa i dobrog stanja organizma.to se postize VOLJOM i ZELJOM i MOTIVOM.ides kod nutricioniste,obavis pregled i razgovor i dobijes za tebe u tom momentu adekvatnu ishranu.
ja sam isla kod par nutricionista i zadovoljna sam,mogu ti preporuciti ako si zainteresovana,ali nista ako nemas volje...
pozzz
yoma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 11:33 pm

Post od yoma »

hvala
Bonzita
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 8:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Bonzita »

Pogledaj temu TEST INTOLERANCIJE NA HRANU, možda nađeš nešto korisno. Motiv je na prvom mestu, kada rešiš da uđeš u borbu protiv kilograma. Ako još uvek nisi sigurna, uspeh može izostati. Odluči, kreni i svaki kg manje će ti biti podstrek!

Srećno! :P
Ja bih da pevam još malo, jer je život samo jedan i do njega mi je stalo, meni je vredan...
Odgovori