vakcina-gardasil

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
fafa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 29, 2006 11:19 pm

vakcina-gardasil

Post od fafa »

Vakcina stize,a ja se pitam da li muskarci mogu da je prime u slucaju papiloma virusa(kondiloma)!Dugo se lecim i pred izlecenjem sam,ali prevencija bi mi znacila!pozdrav i hvala
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Vakicina se ne primenjuje ukoliko vec imas kondilome. Pre svega trebalo bi da stiti od onkogenih tipova HPV-a (a to obicno nisu oni koji izazivaju kondilome).
fafa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 29, 2006 11:19 pm

Post od fafa »

Postovana,hvala na vasem odgovoru,ali interesuje me da me uputite na sajt na kome ste to procitali!MISLIM DA JE VAS ODGOVOR POLOVICNO TACAN!
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenadns »

vakcina se daje samo onima koji nisu dosli u dodir sa hpv virusom, nema efekat na one koji vec imaju kondilome, ovo je sigurno tacno

deluje samo na par tipova hpv virusa koji imaju onkogeni potencijal, na ostale nema efekat, i ovo je tacno

nazalost, tako je

mozda za 10-20 godina pronadju lek za viruse, pa ce se od njih ljudi leciti rutinski, kao sad protiv vecine bakterija, ali danas nema adekvatnog leka za viruse, sve se svodi na jacanje imuniteta....
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član

Post od LenaPetrov »

@fafa - zao mi je, volela bih da nisam u pravu, zivot bi nam bio mnogo laksi.
kolko josh
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm

Post od kolko josh »

Zapravo....
Pre primanja vakcine, potrebno je izvrshiti tipizaciju hpv virusa.... koliko sam ja shvatila gardasil shtiti od 6, 16 i 18... i ne znam da li vazzi za 33.

Ako se tipizacijom utvrdi da osoba koja ima kondilome, a oni nisu izazvani ovim tipovima, mozze se vaknisati i tako zashtiti od ovih, vakcinom predvidjenim, ali se ne mozze izlechiti od vec postojecih. Steta.
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član

Post od LenaPetrov »

Sa zvanicnog sajta proizvodjaca:

GARDASIL is the only vaccine that may help guard against diseases that are caused by human papillomavirus (HPV) Types 6, 11, 16, and 18:
• Cervical cancer
• Cervical abnormalities that can sometimes lead to cervical cancer
• Genital warts
HPV Types 16 and 18 cause 70% of cervical cancer cases, and HPV Types 6 and 11 cause 90% of genital warts cases.

GARDASIL is for girls and women ages 9 to 26. GARDASIL works when given before you have any contact with HPV Types 6, 11, 16, and 18.

If you've already been infected with HPV, you may still benefit from GARDASIL because it is unlikely that you have been infected with all 4 types of the virus covered by the vaccine. Your doctor or healthcare professional can help you understand more.

GARDASIL will not treat cervical cancer and genital warts, and will not protect against diseases caused by other HPV types.
GARDASIL is given as 3 injections over 6 months and can cause pain, swelling, itching, and redness at the injection site, fever, nausea, and dizziness.
Odgovori