Ujutru ne znam sta cu od bolova-desno koleno,obe sake i jedan lakat,i ta bol najveca prodje posle 3 sata,ali se ceo dan javlja pri odredjenim pokretima.Slali su me na snimanje,na ponovno vadjenje krvi,na reumatoloski institut,cak sam ja sama privatno otisla kod dr.Ristica-smucilo mi se.Dijagnoze su sledece:ili je viroza koja ce da prodje-koja traje evo ima skoro dva meseca ili je pocetak reumatoidnog artritisa.Trenutnu terapiju koju su mi dali je Panklav 10 dana,pa ako prodje super a ako ne ...Na snimku saka i stopala lekar rengenolog ne vidi nista,dok druga doktorka vidi degenerativne promene.Inace sto se tice laborat.analiza sve je fenomenalno,i to ih buni:
1.krvna slika fenomenalna -leukociti nisu povecani
2.sedimentacija 12\ref.vrednost ispod 20\
3.urin uredan
4.kalcijum i fosfor dobri
5.fibrinogen 4.64\ref.vrednost 2-4.8\
6.RF negativan
7.WAALER-Rose negativan
8.jedino je ASTO bio povisen 259\ref.vrednost ispod 200\ali ponovo sam radila i polako pada sad je 230.
Malo mi se smucilo da svako jutro kad se probudim-ako me bol ne probudi u toku noci,pomeram moje jadne zglobove da vidim da li je proslo.Ako je neko imao slicno iskustvo,molim da mi napise koliko jos trebam da se strpim da prodje-naravno salim se.Zahvaljujem se unapred svima