UPORAN SUVI KAŠALJ DETETA....
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
UPORAN SUVI KAŠALJ DETETA....
Čitajući iskustva sa ovog foruma i ne očekujem neki "NOVI" odgovor,ali sam imala potrebu da bar neko čuje moje iskustvo i bar mi pokuša da objasni ima li izlaza iz začaranog kruga jer sam već sluđena mišljenjima lekara....Moja ćerka ima 2,5 godine i od 13 decembra,suvi kašalj joj se non-stop ponavalja,terapije lekara su počinjale od prospana,bronhikuma,žaka(mislim na te bezvezne biljne sirupe od kojeg joj nikakvih promena na bolje nije bilo...zatim razni antibiotici,tipa alfacet,ampicilin,bactox....zatim aloprol sirup,pa inhalacija aloprolom,pa ventolin haler pumpicom....i pored svega navedenog od 13 decembra uz sve to pije galitifen ujutru i uveče ali.....pomoći kao da nema,bar ja tako vidim....kasalj joj se u toku trapije antibioticima malo primiri ali već 7 dana po prestanku pijenja kašalj se navraća! Napominjem da sve gore navedeno traje poslednjih 3,5 meseci.U toku dana se rtko zkašlje ali noću je užasno čuti kašalj za koji ja kao majka imam utisak da će pocepati pluća,da se naježiš svakih 15 sekundi...celu noć....nadam se da me bar delimično razumete....napominjem da nismo radili alrgo test niti mi je to iko od lekara preporučio,a pošto sam iz Kraljeva,čula sam da u Beogradu postoji "mesto" gde se alergije ispituju analizom krvi i da daju najrealniju sliku i najopširniji spisak alergena...ukoliko neko može da mi pomogne bilo kakvim komentarom,unapred se zahvaljujem! Prezabrinuta mama...
koristili smo kortikosteroide vrlo kratko kada je devojčica imala samo godinu dana,onda smo promenili lekara i kada sam mu ispričala za terapiju kortikosteroidima (mislim na injekcije urbazona i tablete pronizona...) on mi je rekao da TE vrste lečenja ne treba primenjivati iz razloga što postoji VELIKA mogućnost da devojčica kada poraste može biti sterilna....?!!!!!? Možete misliti kako sam se tada osećala....Mene buni što je recimo pre 5 dana kašljala ceeeelu noć,nisam je odmah odvela kod lekara,odnosno nisam uopšte jer je dete tokom dana veselo,raspoloženo,lepo jede nema nikakvih simptoma"bolesti" i već sledeću noć spava najmirnijim snom,kao da se ništa nije prethodne noći dogodilo...i tako ovih zadnjih dana kao da se ništa nije te noći dogodilo....a BUKVALNO ništa novo ne uvodim u ishranu čak posle te noći ponovim isto od prethodnog dana (da proverim za svaki slučaj da nije problem hrana),u sobi gde spava se ne puši,ne ulazi obuven,ima jonizator vazduha,antialergijski jastuk na kome spava,sa sto manje stvari i plišanih igračaka......Unapred HVALA na razumevanju,jert svaki savet ili nečije iskustvo nam je od VELIKE pomoći....