Imam 30 godina i slijedecu dijagnozu:
MASIVNA POSTERIORNA HERNIJACIJU L5-S1IV DISKA SA EKSTRUZIJOM MEDIOLATERALNO LEVO I MIGRIRAJUCIM SLOBODNIM FRAGMENTOM MEDIOLATERALNO DESNO UZ KOMPRESIJU OBA L5 I S1 KORENA.
MEDIJALNA RUPTURA ANULUSA L4-5 IV DISKA UZ GRANICNU STENOZU KANALA.
POCETNO ANULARNO BUBRENJE Th12-L1 IV DISKA BEZ KOMPRESIVNIH FENOMENA.
zanima me sta dalje ,operacija ili ne.
TRAZIM STRUCNO MISLJENJE
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
O indikovanosti operacije mogu da se izjasne samo neurolog posle uradjenog EMNG i neurohirurg posle posmatranja MR ili CT kicme. Obzirom na opis snimka, izgleda da je operacija neminovna, ali morate uraditi EMNG donjih ekstremiteta.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
evo jos jednom se javljam.
poslije svih poslusanih savjeta odlucio sam se za operaciju.i hvala svima koji su me uputili na to rijesenje jer je bol prestala samim budjenjem iz anestezije (sto nisam mogao vjerovati ,poslije toliko vremena i terapija)
e sad ,oporavak je odlicno tekao do jucer,kada je poslije kineziterapije na mjestu oziljka iskocilo veliko zadebljanje (otprilike kao polovina velikog jajeta). zadebljanje je bolno na dodir ,ali nemam skoro nikakve bolove prilikom vjezbe,kretanja ...
doktori nisu sigurni sta je ,sumnjaju na herniju pa jos jednom pitam za misljenje.
ukoliko je hernija sta predlazete za dalji tok lijecenja .
poslije svih poslusanih savjeta odlucio sam se za operaciju.i hvala svima koji su me uputili na to rijesenje jer je bol prestala samim budjenjem iz anestezije (sto nisam mogao vjerovati ,poslije toliko vremena i terapija)
e sad ,oporavak je odlicno tekao do jucer,kada je poslije kineziterapije na mjestu oziljka iskocilo veliko zadebljanje (otprilike kao polovina velikog jajeta). zadebljanje je bolno na dodir ,ali nemam skoro nikakve bolove prilikom vjezbe,kretanja ...
doktori nisu sigurni sta je ,sumnjaju na herniju pa jos jednom pitam za misljenje.
ukoliko je hernija sta predlazete za dalji tok lijecenja .