Vidim da je forum pod napadom spamera ,pa se nadam da se nece izgubiti post

Uglavnom , vec jedno 15-20 dana osjecam malo jaci pritisak u grlu .
Dakle , nema iritacije , nema kaslja , nema temperature . Ne osjecam neku " kuglicu " kad gutam , mozda ponekad , ali to moze biti i cista moc sugestije . Centar djelovanja se pomjera , nekad je ispod jabucice , nekada je osjecaj kao da sam zabio prst sa donje strane vilice . U ovome trenutku , npr , nema skoro nikakvog pritiska , ali isto imam osjecaj da put nije "cist " . Takodje , imam osjecaj kao da se neka utrnutost prenosi desnom stranom vilice , sve do desnog uha .
Prvobitno mi je izgledalo da je to posledica cigara(tj definitivno sam osjecao momentalnu iritaciju kada zapalim ), tako da sam prestao ,vec 2 nedelje nisam zapalio .Mada , nikada nisam bio previse aktivan pusac , kutija u prosjeku 3 dana trajala . Nije imalo efekta .
Jednu noc prije 10ak dana je kulminiralo ,da sam toliki pritisak osjecao ,da sam mislio da se gusim ,tesko disao , utrnule mi ruke/noge . Nakon sto sam ustanovio da vazduh u stvari normalno prolazi , uz pomoc googla sam dosao do dijagnoze " napad panike " , sto me ,ironicno , smirilo .
Naredni dan sam posao kod doktora , medjutim usled birokratskih problema , trebalo je 4-5 dana da u stvari dodjem do doktora opste prakse .
-Izvadili su nalaze , koji su svi bili unutar referentnih vrijednosti . Svrha ovih nalaza je bila , kako mi je receno , da odluce da li ce me testirati na covid , medjutim , kada su vidjeli nalaze , rekli su da nema potrebe . Nisu mi pri ruci trenutno , mogu ih kasnije dodati u post .
-EKG bez problema
-Stetoskopom nije nista primjeceno na plucima
-Nalazi za stitnu ( TSH ili THS , ne sjecam se tacno ) su bili ok , 0.94 vrijednost .
Na kraj su sve prepisali stresu , ksalol 0.25 mg kada budem imao problem sa disanjem opet .
E sad , vjerujem da je problem sa disanjem ( koji i dalje se desi , u manjoj mjeri ) posledica stresa . Medjutim ,iz mog subjektivnog ugla , taj stres se zasniva na stikanju/pritisku u grlu .
Gdje bi ste vi ,i da li bi dalje trazili uzrok ovog problema ?
Zahvalan
P.S. Nisam hipohondar . Duzi niz godina nisam isao kod doktora , sto je i izazvalo gorepomenute birokratske probleme u pristupanju doktoru. Ne bih bio opsjednut ovim problemom ,da nije nesto sto me bukvalno ometa u normalnom funkcionisanju .