mononukleoza-hitno!!!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
mononukleoza-hitno!!!
imam sina od 2 god. i 7 meseci.Primetila sam mu na vratu jako otecene zlezde,a posle 2 dana je dobio temperaturu,oko 37,5.Ustanovili su mu gnojave cepice po krajnicima,a u brisu grla mu je pronadjena eserihija.Nalaz krvi pokazuje blago povisene leukocite 10,1,a moze do 10.Uvecane transamilaze,43,a moze do 32.Hemoglobin mu je dobar.Kad je dobio 39,5 temperaturu,dobio je 2 longacefa a potom smo dobili sirup Cefzil.Na ultrazvuku mu je utvrdjeno da je jetra normalna a slezina malo uvecana.Rekli su mi da nema mononukleozu ali ima simptome mononukleoze!!!!
Dajem mu i maticnu mlec i vitaminske preparate.Pije dosta tecnosti,jer i voli.Samo nam je problem mirovanje jer je mali pa ne mogu da mu dokazem ozbiljnost.
Sta vi mislite,da li je to taj virus iako nije izolovan?i,posto imam i cerkicu od 15 meseci,koja je sad kod babe.da li je u opasnosti i kako je zastiti?A da li i ja mogu dobiti,s obzirom da me ljubi i mazi stalno,ali ja nemam srca da se sklonim od njega?Molim vas pomozite,jaaaako mi je vazno i uzasno sam zabrinuta.
Dajem mu i maticnu mlec i vitaminske preparate.Pije dosta tecnosti,jer i voli.Samo nam je problem mirovanje jer je mali pa ne mogu da mu dokazem ozbiljnost.
Sta vi mislite,da li je to taj virus iako nije izolovan?i,posto imam i cerkicu od 15 meseci,koja je sad kod babe.da li je u opasnosti i kako je zastiti?A da li i ja mogu dobiti,s obzirom da me ljubi i mazi stalno,ali ja nemam srca da se sklonim od njega?Molim vas pomozite,jaaaako mi je vazno i uzasno sam zabrinuta.
mala garava
http://www.bebinsvet.net/tekstovi/zdrav ... leoza.html
Ukoliko se radi o mononukleozi mogu da Vam kazem da kad sam ja bila mala imala sam mononukleozu, a ni moja sestra ni brat nisu se zarazili od mene, niti bilo ko drugi, i nikakve posledice nisu ostale.
Iako izgleda trenutno lose, ne brinite proci ce, samo se pridrzavajte uputstva i saveta koje ste dobili od lekara.
Sve najbolje!!!
Ukoliko se radi o mononukleozi mogu da Vam kazem da kad sam ja bila mala imala sam mononukleozu, a ni moja sestra ni brat nisu se zarazili od mene, niti bilo ko drugi, i nikakve posledice nisu ostale.
Iako izgleda trenutno lose, ne brinite proci ce, samo se pridrzavajte uputstva i saveta koje ste dobili od lekara.
Sve najbolje!!!
-
- Aktivan član
Kod njega se spustaju te zlezde,i malo su manje otecene,skoro da ih nema sada.Ali to je prvo bilo iza usiju,a sad je vecna pola vratica.Ali on ima male cvrste zlezdice u zadnjem dalu vrata,a sa strane (ako me razumes) i to je iste velicine,ali on to ima vec 4-5 meseci.Da li i one imaju veze sa ovim?
mala garava
-
- Aktivan član
Danas smo bili na kontroli i sve je ok,doca kaze da je cela uzbuna bila zbog eserihije.A i on sam mi je priznao da se uplasio da nije nesto mnoooogo gore (leukemija ili rak limfnih zlezda) kada je video one ogromne zlezde,samo nije hteo i mene da plasi.Uh,samo kad se zavrsi...Hvala vam svima na podrsci. 

mala garava
Dečkić je verovatno imao SINDROM mononukleoze, a ne infektivnu mononukleozu. Infektivna mononukleoza je izazvana Epstein Bar virusom, a sindrom samo ima kliničku sliku sličnu infektivnoj mononukleozi (generalizovana limfadenopatija, povišene transaminaze, uvećana jetra i slezina, povišena temparatura, gušobolja, naslage na tonzilama), ali prouzrokovač nije Epstein Bar virus, već neki drugi virus pa čak i bakterija. Uglavnom bakterijska infekcija ide sa granulocitozom, a virusna sa limfo-monocitozom pa se na osnovu toga može posumnjati da li uzročnik virus ili bakterija.
Drago mi je da se vaš sinčić oporavlja i da je bolje!
Sve najbolje!
Drago mi je da se vaš sinčić oporavlja i da je bolje!
Sve najbolje!