postovani, zadnjih meseci imam tupe, konstantne bolove u predelu iznad kolena.bila sam kod doktora koji mi je rekao da je najverovatnije od fizicke aktivnosti i preopterecenja,da treba vremena da se noga navikne na vezbe.prestala sam sa teretanom,ali i posle tri meseca bolovisu prvo nestali ali sad su ponovo tu.opet sam otisla doktoru, on me pregledao,promene vidljive ni na dodir nema.prepisao mi je NIMULID i PANKLAV koje uzimam narednih 10 dana(pijem ih dva dana,nema promene). ja sam trazila da me posalje kod ortopeda na detaljan pregled ali on mi je rekao da prvo probamo ovo...
jos jedna stvar me muci. moja baka je imala multipla sklerozu, a ja sam citala da je bolest nasledna. pa kako u teskim trenucima javljaju se u teske misli, da li postoji i ta mogucnost i da li ipak da odem kod drugog doktora?
hvala!
koleno,bolovi,kosti ili tkivo???
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Bolovi kazete iznad kolena? Koliko iznad? Ne znam zasto Vam je prepisao taj Panklav, ako nemate evidentnu upalu. Moj savet, uradite RTG kolena, i javite se ortopedu. Takodje, probajte da napunite kesu ledom i stavite je na koleno, da vidimo da li ce da ublazi ili ne Vase tegobe. Sto se MS tiche, jeste nasledno, ali to nista ne znachi. Tu bu ipak najboljhi pregled bio od strane neurologa.
Sve najbolje.
miodrage napisao:Bolovi kazete iznad kolena? Koliko iznad? Ne znam zasto Vam je prepisao taj Panklav, ako nemate evidentnu upalu. Moj savet, uradite RTG kolena, i javite se ortopedu. Takodje, probajte da napunite kesu ledom i stavite je na koleno, da vidimo da li ce da ublazi ili ne Vase tegobe. Sto se MS tiche, jeste nasledno, ali to nista ne znachi. Tu bu ipak najboljhi pregled bio od strane neurologa.
pomalo je tesko definisati, trenutno su bolovi oko kolena, ponekad idu do sredine butine, tupi i vruc osecaj, ili se spustaju ka listovima i zglobu, poput sitnih peckanje,stanje kao kad ce grc da se desi svakog trenutka... probala sam sa ledom, nije bilo poboljsanja...
planiram da odem kod ortopeda, ali zato moram da vidim po beogradu gde, da li VMA ili na neku privatnu kliniku...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Na VMA cete tesko da udjete tek tako. Osim ako imate neku debelu vezu. Mozda klinicki centar kod dr Kadije ili dr Lesica, a na Banjici dr Gavrilovic. Da li imate bolove pri pokretima, da li su onda tegobe jace, slabije, ili je sve vreme potpuno isto, bez ikakve promene neovisno od polozaja noge?
Sve najbolje.
miodrage napisao:Na VMA cete tesko da udjete tek tako. Osim ako imate neku debelu vezu. Mozda klinicki centar kod dr Kadije ili dr Lesica, a na Banjici dr Gavrilovic. Da li imate bolove pri pokretima, da li su onda tegobe jace, slabije, ili je sve vreme potpuno isto, bez ikakve promene neovisno od polozaja noge?
Intezitet bola se menja ovisno o polozaju noge. pa recimo ako sedim na stolici na svakih par minuta menjam polozaj noge jer se bol povecava u jednom polozaju...
Lekari koje ste naveli rade i privatnu praksu?