vocne kiseline
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm
vocne kiseline
Namjeravam da radim kucnu varijantu pilinga vocnim kiselinama.Kako sam vec sto puta bila kod kozmeticara i to radila,a i prilicno sam upucena u cijeli postupak,ne bojim se da cu nesto zeznuti,jer i ne namjeravam koristiti neku jaku koncentraciju kiseline,vec mozda najvise 20%.
Molila bih one koji su radili te tretmane da mi preporuce koja je vrsta kiseline najbolja za oziljke od akni(ne pretjerano izrazene) i u kojoj koncentraciji?Ja sam namjeravala da uzmem salicilnu kiselinu 20%.
Sta vi mislite?
Molila bih one koji su radili te tretmane da mi preporuce koja je vrsta kiseline najbolja za oziljke od akni(ne pretjerano izrazene) i u kojoj koncentraciji?Ja sam namjeravala da uzmem salicilnu kiselinu 20%.
Sta vi mislite?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Salicilna i vocne kiseline
Salicilna kiselina spada u BHA (beta hidroksi kiseline ), tj. nije voćna kiselina. U zavisnosti od koncentracije, deluje keratoplasticki i keratoliticki. Cak ni u Jessner-ovom rastvoru, koji se koristi pod nadzorom doktora, njena koncentracija ne prelazi 14% (ali ipak ima i nekih drugih keratolitika). Iz gore napisanog, zakljucak je: nikako salicilna, narocito ne u 20% koncentraciji.
Muradove 20% su vocne kiseline, blage su, i ne daju nuspojave. Srecno!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am
-
- Saradnik
Voćne kiseline
Slazem se da daju slabije i sporije rezultate, ali veće koncentracije su samo za profesionalnu primenu pod nadzorom dermatologa ili kozmetologa.
-
- Aktivan član
-
- Saradnik
Muradove kiseline
Muradove kiseline predstavljaju smesu vocnih kiselina i mislim (nisam siguran) jedne BHA. Znaci, nije samo glikolna.
Keratoplastici su sredstva koja pospešuju orožavanje kože. Podstiču ćelije epidermisa na regeneraciju. Izumrli sloj ćelija rožastog sloja epidermisa se lakše ukloni upotrebom keratoplastickih sredstava.
Dobili ste skoro jedno malo predavanje!
Keratoplastici su sredstva koja pospešuju orožavanje kože. Podstiču ćelije epidermisa na regeneraciju. Izumrli sloj ćelija rožastog sloja epidermisa se lakše ukloni upotrebom keratoplastickih sredstava.
Dobili ste skoro jedno malo predavanje!

-
- Aktivan član
-
- Saradnik
Vocne kiseline
Sa drugim kiselinama nemam iskustvo. Iz iskustava pacijenata, kolega a i iz svog licnog iskustva, mislim da su Muradove najefikasnije.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 24, 2005 7:21 pm
Meni kozmeticarka upravo radi tretmane sa Lipo vocnim kiselinama-serumom od 30 % koncentracije,cini mi se da su slabijeg kvaliteta nego neke ranije koje je nabavljala iz Madjarske i kod kojih je postupak bio drugaciji (najpre se namazu,stavi se maska za zagrevanje-lezi se oko 30 min,zatim se skidaju i namaze se Afrodita piling)goranai napisao:Mi u skoli smo radili i sa Lipo kozmetikom i Afroditom-kiseline
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 24, 2005 7:21 pm
Re: Salicilna i vocne kiseline
A gde mogu dase kupe muradove vocne kiseline?mr ph. Silvio napisao:Salicilna kiselina spada u BHA (beta hidroksi kiseline ), tj. nije voćna kiselina. U zavisnosti od koncentracije, deluje keratoplasticki i keratoliticki. Cak ni u Jessner-ovom rastvoru, koji se koristi pod nadzorom doktora, njena koncentracija ne prelazi 14% (ali ipak ima i nekih drugih keratolitika). Iz gore napisanog, zakljucak je: nikako salicilna, narocito ne u 20% koncentraciji.
-
- Saradnik
Vocne kiseline
Tretman vocnim kiselinama po Muradu, spada u domen medicinske kozmetike, i treba da se obavi u salonu pod nadzorom strucnog lica. Raspitacu se da li 20% kiseline mogu da se koriste za kućnu negu.