vocne kiseline

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

vocne kiseline

Post od branislava »

Namjeravam da radim kucnu varijantu pilinga vocnim kiselinama.Kako sam vec sto puta bila kod kozmeticara i to radila,a i prilicno sam upucena u cijeli postupak,ne bojim se da cu nesto zeznuti,jer i ne namjeravam koristiti neku jaku koncentraciju kiseline,vec mozda najvise 20%.

Molila bih one koji su radili te tretmane da mi preporuce koja je vrsta kiseline najbolja za oziljke od akni(ne pretjerano izrazene) i u kojoj koncentraciji?Ja sam namjeravala da uzmem salicilnu kiselinu 20%.

Sta vi mislite?
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Salicilna i vocne kiseline

Post od mr ph. Silvio »

Salicilna kiselina spada u BHA (beta hidroksi kiseline ), tj. nije voćna kiselina. U zavisnosti od koncentracije, deluje keratoplasticki i keratoliticki. Cak ni u Jessner-ovom rastvoru, koji se koristi pod nadzorom doktora, njena koncentracija ne prelazi 14% (ali ipak ima i nekih drugih keratolitika). Iz gore napisanog, zakljucak je: nikako salicilna, narocito ne u 20% koncentraciji.
Muradove 20% su vocne kiseline, blage su, i ne daju nuspojave. Srecno!
Trashcanman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am

Post od Trashcanman »

Sa koncentracijom od 20% nikako nemojte očekivati neke posebno vidljive,niti brze efekte.
mr ph. Silvio
Saradnik

Voćne kiseline

Post od mr ph. Silvio »

Slazem se da daju slabije i sporije rezultate, ali veće koncentracije su samo za profesionalnu primenu pod nadzorom dermatologa ili kozmetologa.
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

Sta to znaci keratoplasticno dejstvo?

Da li su ove Muradove kiseline glikolne?
mr ph. Silvio
Saradnik

Muradove kiseline

Post od mr ph. Silvio »

Muradove kiseline predstavljaju smesu vocnih kiselina i mislim (nisam siguran) jedne BHA. Znaci, nije samo glikolna.
Keratoplastici su sredstva koja pospešuju orožavanje kože. Podstiču ćelije epidermisa na regeneraciju. Izumrli sloj ćelija rožastog sloja epidermisa se lakše ukloni upotrebom keratoplastickih sredstava.
Dobili ste skoro jedno malo predavanje! :)
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

Hvala na iscrpnom odgovoru! :)

Koja je po Vasem misljenju najbolja kiselina da se koristi u tretmanu blazih udubljenih oziljaka(osim tih Muradovih) i u kojem postotku?
Da li moze doci do vecih poboljsanja koriscenjem tretmana tim kiselinama,tj da li oziljci potpuno iscezavaju?
mr ph. Silvio
Saradnik

Vocne kiseline

Post od mr ph. Silvio »

Sa drugim kiselinama nemam iskustvo. Iz iskustava pacijenata, kolega a i iz svog licnog iskustva, mislim da su Muradove najefikasnije.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Mi u skoli smo radili i sa Lipo kozmetikom i Afroditom-kiseline
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
medicinoza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 24, 2005 7:21 pm

Post od medicinoza »

goranai napisao:Mi u skoli smo radili i sa Lipo kozmetikom i Afroditom-kiseline
Meni kozmeticarka upravo radi tretmane sa Lipo vocnim kiselinama-serumom od 30 % koncentracije,cini mi se da su slabijeg kvaliteta nego neke ranije koje je nabavljala iz Madjarske i kod kojih je postupak bio drugaciji (najpre se namazu,stavi se maska za zagrevanje-lezi se oko 30 min,zatim se skidaju i namaze se Afrodita piling)
medicinoza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 24, 2005 7:21 pm

Re: Salicilna i vocne kiseline

Post od medicinoza »

mr ph. Silvio napisao:Salicilna kiselina spada u BHA (beta hidroksi kiseline ), tj. nije voćna kiselina. U zavisnosti od koncentracije, deluje keratoplasticki i keratoliticki. Cak ni u Jessner-ovom rastvoru, koji se koristi pod nadzorom doktora, njena koncentracija ne prelazi 14% (ali ipak ima i nekih drugih keratolitika). Iz gore napisanog, zakljucak je: nikako salicilna, narocito ne u 20% koncentraciji.
Muradove 20% su vocne kiseline, blage su, i ne daju nuspojave. Srecno!
A gde mogu dase kupe muradove vocne kiseline?
mr ph. Silvio
Saradnik

Vocne kiseline

Post od mr ph. Silvio »

Tretman vocnim kiselinama po Muradu, spada u domen medicinske kozmetike, i treba da se obavi u salonu pod nadzorom strucnog lica. Raspitacu se da li 20% kiseline mogu da se koriste za kućnu negu.
Odgovori