kamen u bubregu kod djeteta od 2 i pol godine!!!!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
kjara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 26, 2006 3:58 pm

kamen u bubregu kod djeteta od 2 i pol godine!!!!

Post od kjara »

Molim vas da mi se javi neko ako je imao slicno iskustvo sa kamenom u bubregu kod malog djeteta.Koga god pitam svi kazu da nikad to nisu culi.Radjen joj je natalni rtg i ultrazvuk.Nasli su kamen velicine (4 ljekara su rekli razlicite dimenzije) od prilike 4 mm.Doktorica mi je rekla da joj samo dajem puno vode tj tecnosti i da izbjegava slane grickalice i masnu hranu.Nikakav lijek!!! Strah me je od svega ovoga.Jako sam zabrinuta.Napominjem da su joj svi nalazi u redu i da sam slucajno otkrila po izgledu urina.Urin joj je bio zamucen i kasnije se stvori bijeli talog koji je sirast.HELP!!! :cry:
debra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 09, 2006 5:58 pm

Re: kamen u bubregu kod djeteta od 2 i pol godine!!!!

Post od debra »

kjara napisao:Molim vas da mi se javi neko ako je imao slicno iskustvo sa kamenom u bubregu kod malog djeteta.Koga god pitam svi kazu da nikad to nisu culi.Radjen joj je natalni rtg i ultrazvuk.Nasli su kamen velicine (4 ljekara su rekli razlicite dimenzije) od prilike 4 mm.Doktorica mi je rekla da joj samo dajem puno vode tj tecnosti i da izbjegava slane grickalice i masnu hranu.Nikakav lijek!!! Strah me je od svega ovoga.Jako sam zabrinuta.Napominjem da su joj svi nalazi u redu i da sam slucajno otkrila po izgledu urina.Urin joj je bio zamucen i kasnije se stvori bijeli talog koji je sirast.HELP!!! :cry:
VODITE RAČUNA O VODI KOJU DETE PIJE, JER MISLIM DA I TO IMA VEZE SA STVARANJE KAMENA.RASPITAJTE SE O VODI IZ VODOVODA AKO JE DETE KORISTI!
Yeckara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 11:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Yeckara »

Kjara ja sam imala kamen te velicine u bubregu ali razum da je razlika velika izmedju mojih i bubrega malog deteta.

Ja nisam pila nikakve lekove samo dosta tecnosti i to konkretno prolom vodu.

Puno srece i pozdrav.
Yeckar
Odgovori