kamen u bubregu kod djeteta od 2 i pol godine!!!!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
kamen u bubregu kod djeteta od 2 i pol godine!!!!
Molim vas da mi se javi neko ako je imao slicno iskustvo sa kamenom u bubregu kod malog djeteta.Koga god pitam svi kazu da nikad to nisu culi.Radjen joj je natalni rtg i ultrazvuk.Nasli su kamen velicine (4 ljekara su rekli razlicite dimenzije) od prilike 4 mm.Doktorica mi je rekla da joj samo dajem puno vode tj tecnosti i da izbjegava slane grickalice i masnu hranu.Nikakav lijek!!! Strah me je od svega ovoga.Jako sam zabrinuta.Napominjem da su joj svi nalazi u redu i da sam slucajno otkrila po izgledu urina.Urin joj je bio zamucen i kasnije se stvori bijeli talog koji je sirast.HELP!!! 

Re: kamen u bubregu kod djeteta od 2 i pol godine!!!!
VODITE RAČUNA O VODI KOJU DETE PIJE, JER MISLIM DA I TO IMA VEZE SA STVARANJE KAMENA.RASPITAJTE SE O VODI IZ VODOVODA AKO JE DETE KORISTI!kjara napisao:Molim vas da mi se javi neko ako je imao slicno iskustvo sa kamenom u bubregu kod malog djeteta.Koga god pitam svi kazu da nikad to nisu culi.Radjen joj je natalni rtg i ultrazvuk.Nasli su kamen velicine (4 ljekara su rekli razlicite dimenzije) od prilike 4 mm.Doktorica mi je rekla da joj samo dajem puno vode tj tecnosti i da izbjegava slane grickalice i masnu hranu.Nikakav lijek!!! Strah me je od svega ovoga.Jako sam zabrinuta.Napominjem da su joj svi nalazi u redu i da sam slucajno otkrila po izgledu urina.Urin joj je bio zamucen i kasnije se stvori bijeli talog koji je sirast.HELP!!!