Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Mojoj komsinici,staroj 77 godina,pojavio se pre dve nedelje otok stopala,koji se sada skoro povukao,ali je presao na potkolenicu.Rec je o levoj nozi,a otok je tvrd,smanjuje se masazom.Nema promena boje koze,niti ima bolove.Baka je nedavno kontrolisala krvnu sliku i radila ekg.Kazu da je za njene godine sve uredu.Pregled je radila zbog povremenog bola u krstima,koji je prosao na analgetike.Mene interesuje kako joj pomoci i sta bi sve ovo moglo da bude.Hvala unapred!
A kakva je temperatura koze na toj potkolenici u poredjenju sa drugom? To moze da bude svasta, od duboke tromboze, preko puknute Bakerove ciste, do limfoedema....
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala na brzom odgovoru.Nize je temperature noga pod otokom.U apoteci su joj dali trental i hepatrombin mast,ali ja se plasim da to nije prava terapija.Imate li neki savet sta uraditi od analiza?