Otok potkolenice???

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Otok potkolenice???

Post od tajchi »

Mojoj komsinici,staroj 77 godina,pojavio se pre dve nedelje otok stopala,koji se sada skoro povukao,ali je presao na potkolenicu.Rec je o levoj nozi,a otok je tvrd,smanjuje se masazom.Nema promena boje koze,niti ima bolove.Baka je nedavno kontrolisala krvnu sliku i radila ekg.Kazu da je za njene godine sve uredu.Pregled je radila zbog povremenog bola u krstima,koji je prosao na analgetike.Mene interesuje kako joj pomoci i sta bi sve ovo moglo da bude.Hvala unapred!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

A kakva je temperatura koze na toj potkolenici u poredjenju sa drugom? To moze da bude svasta, od duboke tromboze, preko puknute Bakerove ciste, do limfoedema....
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tajchi
Aktivan član
Aktivan član

Post od tajchi »

Hvala na brzom odgovoru.Nize je temperature noga pod otokom.U apoteci su joj dali trental i hepatrombin mast,ali ja se plasim da to nije prava terapija.Imate li neki savet sta uraditi od analiza?
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Najverovatnije neka duboka venska tromboza, mada me cudi da nema nikakve bolove.
Sve najbolje.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Mozda ima polineuropatiju, pa ne oseca bol. Potrebno je uraditi doppler krvnih sudova.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tajchi
Aktivan član
Aktivan član

Post od tajchi »

Hvala vam puno!
Odgovori